Ειδήσεις

Μαθητές από το Πρόγραμμα «Erasmus» επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ξάνθης

Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης. Υποδέχτηκε με χαρά μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία ξένων χωρών που επισκέπτονται αυτήν την εβδομάδα την περιοχή μας.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολείων από την Πορτογαλία, την Κροατία, την Τουρκία και τη Γαλλία, που επισκέπτονται την πόλη μας, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Erasmus», με τίτλο «Playing with Math», που υλοποιεί το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Το Πρόγραμμα ερευνά ευχάριστες μεθόδους διδασκαλίας των Μαθηματικών, αλλά και τη σχέση τους με τις άλλες Επιστήμες.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας Παναγιώτης Αμβροσιάδης, ο Διευθυντής Περικλής Καλογιάννης και εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και η υπεύθυνη του Προγράμματος, Γεωργία Λεβάκη.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του, σημειώνοντας ότι ο πολιτισμός και η εκπαίδευση μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη και να οικοδομήσουν την πραγματική φιλία ανάμεσα στους λαούς.

«Θέλουμε να γίνετε οι πρεσβευτές της πόλης μας στις χώρες σας», σημείωσε, υπογραμμίζοντας: «Μην ξεχνάτε ότι σε κάθε θέση που βλέπετε ότι εκπροσωπούμε, αύριο, μπορείτε να είστε εσείς, εκπροσωπώντας τις δικές σας κοινωνίες. Να θυμάστε ότι αυτή η πόλη σάς υποδέχτηκε με αγάπη και ότι εδώ θα σας περιμένει πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button