Ειδήσεις

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ξάνθη
First Lego League 2022 Χanthi

Στην Ξάνθη χτύπησε η καρδιά της εκπαιδευτικής ρομποτικής το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Mε ιδιαίτερη επιτυχία το First Lego League Xanthi υβριδικά, με καινοτομία και δημιουργικότητα. Συνολικά 16 ομάδες με 130 μαθητές,  απο την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα παρουσίασαν τις καινοτόμες λύσεις τους στο κομμάτι των μεταφορών.Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχαν συνολικά 250 παιδιά, προπονητές και εθελοντές στην κατηγορία του Challenge που αφορά ηλικίες 9-16 ετών.

Συνολικά 5 ομάδες πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης στις 2-3 Απριλίου και 2 ομάδες πήραν απευθείας την πρόκριση για το Global Innovation Award που θα πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α.  Ειδικότερα οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι από την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, με την ομάδα του Xanthi TechLab, Robolab,  να διακρίνεται και να συμμετέχει στο μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης.

Διοργανώθηκε από το το Xanthi TechLab, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με την edauACT που πραγματοποιεί το διαγωνισμό σε Ελλάδα, Κύπρο και Ν.Α. Ευρώπη. Ο προκριματικός της Ξάνθης βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης &Επενδύσεων. Στη δια ζώσης φάση του διαγωνισμού τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης.

Αρωγοί και τοπικοί υποστηρικτές του διαγωνισμού στην Ξάνθη είναι οι : Cisco, Hellenic Space Center (Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος), Cisco Networking Academy, DCN Global και τοπικοί χορηγοί οι : Φ&Μ  Επιχειρείν (Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων), Συνεταιριστική ασφαλιστική, TechPlace – IT Company, Sakis Mouhtaridis Βαφείο,ΤyresAuto & Moto, Γεωργιάδης, Fagi.gr, Thasitis Print House, ζαχαροπλαστείο Κυψέλη, Σάββας Καλλίδης κλειδαράς , Κρεοπωλείο ο Γιώργος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button