“Δεν μας αξίζει αυτή η θέση”

“Δεν μας αξίζει αυτή η βαθμολογική θέση καθώς η Σκόντα Ξάνθη έχει ποιότητα και αξία σαν ομάδα. Εάν βρούμε τον καλό εαυτό μας θα μπορέσουμε να μπούμε στην πρώτη εξάδα. Το Σάββατο δίνουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπου όμως θα πάμε να κερδίσουμε.”

“Δεν μας αξίζει αυτή η βαθμολογική θέση καθώς η Σκόντα Ξάνθη έχει ποιότητα και αξία σαν ομάδα. Εάν βρούμε τον καλό εαυτό μας θα μπορέσουμε να μπούμε στην πρώτη εξάδα.


Το Σάββατο δίνουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπου όμως θα πάμε να κερδίσουμε.”


Ο 29χρονος μέσος της Σκόντα Ξάνθη μιλάει αποκλειστικά στο www.wind. com. grhttp:// www. wind. com.gr/” για την προσπάθεια της ομάδας να ανακάμψει στο βαθμολογικό πίνακα και για την σπουδαιότητα των αγώνων στο παρών χρονικό διάστημα.


Θεωρεί πως η Ξάνθη έχει δυνατότητες να φθάσει πολύ ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα κάτι στο οποίο θα βοηθήσει η επιστροφή του προπονητή Γιάννη Μαντζουράκη.


Το περασμένο Σάββατο η ομάδα του κέρδισε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς του πρωταθλήματος, όπου κατά την άποψή του δεν υπάρχει κανένας εύκολος αντίπαλος.


Τέλος, χαρακτηρίζει ιδανικό το κλίμα στις τάξεις της Ξάνθης προκειμένου σιγά – σιγά να βρει τον καλό εαυτό της ξεκινώντας με τη διεκδίκηση της νίκης στην Τρίπολη την ερχόμενη αγωνιστική.



Κώστα, το περασμένο Σάββατο η ομάδα σου σημείωσε μια νίκη με αρκετή δυσκολία και πολύ άγχος. Ποια η σημασία που είχε αυτό το αποτέλεσμα για εσάς;


“Ήταν όντως ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς για όλους μας. Η βαθμολογική θέση και κάποιες πρόσφατες εμφανίσεις έφεραν την ομάδα χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και μια ανησυχία σε όλους μας.


Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέραν από τη νίκη και ήμασταν αποφασισμένοι γι’ αυτό.


Είναι αλήθεια πως δεν δώσαμε μεγάλη βάση στην ποιότητα του παιχνιδιού μας αλλά περισσότερο στην ουσία, που δεν ήταν τίποτε άλλο από την κατάκτηση της νίκης.   


Τα οφέλη αυτής της νίκης είναι πολλά. Κατ’ αρχή είναι η συγκομιδή των τριών βαθμών που μας βοήθησε να ανέβουμε κι άλλο στον πίνακα της Σούπερ Λίγκα.


Μεγάλο κέρδος είναι η ανάταση της ψυχολογίας καθώς μας είχαν στεναχωρήσει πολλά πράγματα από την μέχρι τώρα πορεία με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κακή μας εμφάνιση στον αγώνα με τον Πανιώνιο,  καθώς πιστεύω ότι δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα της ομάδας. Τώρα είμαστε όλοι πολύ καλύτερα..”



Μέσα στις πρώτες αγωνιστικές υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Βλέπεις αλλαγές με την έλευση του Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο;


“Έχουν αρχίσει να αλλάζουν πολλά πράγματα μέσα στην ομάδα. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως ο κ. Μαντζουράκης είναι η ιδανική λύση καθώς είναι ένας καλός προπονητής που ξέρει πολύ καλά την νοοτροπία της ομάδας.


Μην ξεχνάτε πως με αυτόν στον πάγκο μπόρεσε η Σκόντα Ξάνθη να βγει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο πράγμα!


Έχει αλλάξει και ο τρόπος του παιχνιδιού μας ενώ επιστρέφει στην ομάδα και η αυτοπεποίθηση καθώς νιώθουμε πιο σίγουροι στις κινήσεις μας.


Εκτιμώ πως έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στον καλό δρόμο έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας..”



Το επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη έχει κι αυτό μια ξεχωριστή σημασία για εσάς;


“Όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα έχουν σημασία εφόσον θέλουμε να ανακάμψουμε στην βαθμολογία παίρνοντας μια θέση που μας αξίζει.


Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια πολύ καλή ομάδα που εάν δεν την προσέξεις έχει την ικανότητα να κάνει μεγάλη ζημιά σε όποιον αντίπαλο.


Εξάλλου το είδαμε αυτό την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε πως το έργο μας θα είναι αρκετά δύσκολο και απαιτείται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.


Δίχως αυτή δεν θα έχουμε τύχη. Παίζοντας όμως με αυτοσυγκέντρωση μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς διότι πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε.


Γι’ αυτό θα πάμε στην Τρίπολη. Να παίξουμε για τους βαθμούς της νίκης και να τους πάρουμε!”



Σύμφωνα με τα όσα έχεις δει ως τώρα στο πρωτάθλημα, που οριοθετείς την ομάδα σου σύμφωνα με τις δυνατότητες της;


“Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όπου δίχως να υπάρχουν  μεγάλες διαφορές στις ομάδες αυτό που αντιλαμβάνεσαι παίζοντας είναι πως όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα παίζοντας εντός ή εκτός έδρας.


Έχουμε κάνει συζητήσεις εμείς οι παίκτες της Σκόντα με αφορμή την ως τώρα πορεία μας και συμφωνήσαμε πως αξίζουμε πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Πιστεύω πως από αγώνα σε αγώνα γινόμαστε και καλύτερα και εάν συνεχίσουμε έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε ως την πρώτη εξάδα.


Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες να τις αντιμετωπίσεις χωρίς την απαραίτητη συγκέντρωση. Έκαναν μια μικρή διαφορά οι μεγάλες ομάδες του κέντρου αλλά όπως βλέπετε τώρα τελευταία κι αυτές δεν μπορούνε να πάρουν εύκολα τις νίκες.


Το θέμα είναι εμείς να πιάσουμε την απόδοση που πραγματικά μπορούμε και τότε όλα θα είναι κοντά στις φιλοδοξίες μας..”



Από εδώ και πέρα κάθε γκολ της ομάδας σου, πέραν τα όποια αγωνιστικά οφέλη, θα προσφέρει χρήματα στο Ψυχολογικό κέντρο Βόρειας Ελλάδας. Πως φάνηκε στους παίκτες της Σκόντα Ξάνθη η συγκεκριμένη πρωτοβουλία;


“Είναι νομίζω, ότι πιο όμορφο να παίζεις και να προσφέρεις με τις επιτυχίες και σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.


Νιώθουμε ακόμα πιο υπεύθυνοι με αυτό που κάνουν οι ΠΑΕ και η WIND καθώς μας άρεσε πολύ η ιδέα. Ο φιλανθρωπικός σκοπός μας δίνει πολλά μηνύματα και μας κάνει να νιώθουμε πιο υπεύθυνοι ως άνθρωποι πέραν από το τι θα κάνουμε στο γήπεδο.


Εγώ πάντως δίχως, λόγω της θέσης που αγωνίζομαι, να σημειώνω πολλά τέρματα θα ήθελα να συμβάλλω σε αυτή την κίνηση με κάθε τρόπο.


Αν είναι να βάζω και γκολ, αυτό θα είναι ακόμη καλύτερο. Αξίζει να το προσπαθήσουμε όλοι μας..”


 


 


 


 


Πρωινή προπόνηση


Ολοκληρώθηκε η προπόνηση στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Πηγάδια. Το τεχνικό επιτελείο επικεντρώθηκε καθαρά σε ασκήσεις τακτικής καθ όλη την διάρκεια. Οι παίκτες παρακολούθησαν με προσοχή τις οδηγίες του κυρίου Μαντζουράκη και των βοηθών του.


Στην προπόνηση απουσίαζε ο Στρμπα λόγω ίωσης, ο Φλίσκας ξεπέρασε το τραυματισμό και ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα και ο Κομεσίδης έκανε ατομικό πρόγραμμα αφού ένιωσε ενοχλήσεις στην μέση.


Τέλος επέστρεψε και προπονήθηκε κανονικά ο Κόλμπας αφού από την Δευτέρα είχε ταλαιπωρηθεί από ίωση.


 


 


Δυνατός και σκληρός ο ανταγωνισμός στην


τακτική διημερίδα πρόκρισης σειράς αγώνων


GRANDPRIX σε 25/άρα πισίνα


που διεξήχθει στη Δράμα το περασμένο


Σαββατοκύριακο 21 & 22 Νοεμβρίου


 


Με αντίπαλο τις ιώσεις της εποχής ο Κ.Ο.Ξ. συμμετείχε τελικά με τέσσερεις αθλητές. Παρόντες οι :


1. Γαβρίλογλου Παναγιώτης 22 ετών κατηγορίας ανδρών


2. Πιστικός Ευάγγελος 13 ετών κατηγορίας πανπαίδων Α


3. Μπουγίδου Ευθαλία 14 ετών κατηγορίας πανκορασίδων Β , και


4. Τάσσου Ελένη, 14 ετών κατηγορίας πανκορασίδων Β.


Στους συγκεκριμένους αγώνες ο ανταγωνισμός ήταν μεταξύ όλων των κολυμβητών που συμμετείχαν και όχι ανάλογα με την κατηγορία τους. Οι 25 καλύτεροι χρόνοι από το σύνολο των κολυμβητών Πανελλαδικά θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 25/άρας πισίνας.


Θα πρέπει να αναφέρουμε τις ατομικές επιδόσεις των αθλητών μας οι οποίες ικανοποίησαν τον προπονητή και φυσικά τα ίδια τα παιδιά.. Και οι τέσσερεις νίκησαν το χρονόμετρο κατεβάζοντας τους ατομικούς τους χρόνους, δίνοντας υποσχέσεις για δυναμικό παρόν στην πρόκληση της έκτακτης ημερίδας χειμερινών ορίων που θα διεξαχθεί στη Καβάλα την 12-12-2009.


Οι κολυμβητές μετά τη δοκιμασία της Δράμας ανέκτησαν τις δυνάμεις τους και εντείνουν τις προσπάθειές τους στις καθημερινές προπονήσεις για την επίτευξη των επόμενων στόχων τους που είναι τα όρια στην Καβάλα.


ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα γκρουπ της προαγωνιστικής κατηγορίας του Κ.Ο.Ξ., δηλαδή αθλητές 10,11 και 12 ετών, ξεκινούν τις αγωνιστικές δραστηριότητες στους αγώνες της Δράμας – ΒΑΡΒΑΡΕΙΑ 2009, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28 & 29/11/2009, υπό την εποπτεία της επιτροπής κολύμβησης της περιφερειάς μας. Θα συμμετέχουν ακόμη 15 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και στο σύνολό τους οι κολυμβητές που θα συμμετέχουν ξεπερνούν τους 380.


Η αποστολή του Κ.Ο.Ξ. απαρτίζεται από 33 κολυμβητές. Θα μετακινηθούν με λεωφορείο, το οποίο ανέλαβε να πληρώσει ο σύλλογος. Οι αθλητές θα συνοδεύονται από τους προπονητές τους, κο Κ.Χριστοδούλου και κα Ευαγ.Πολίτου, και από τους συνοδούς που όρισε η ομάδα. Θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο ΚΟΥΡΟΣ σε τρίκλινα δωμάτια, υπό την επιτήρηση των προπονητών και των συνοδών.


Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας (ΚΟΔ) υποσχέθηκε για μία ωραία διημερίδα αγώνων, με εκπλήξεις για τα παιδιά. Ο Κ.Ο.Ξ. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κάνοντας από τη μεριά του τις καλύτερες προσπάθειες για να οργανώσει την μετακίνηση και τη διαμονή με τον καλύτερο τρόπο.


ΠΑΡΟΥΣΑ


Η ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΘΑΣΟΥ


Στη Δράμα θα δώσει το παρόν και η ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΘΑΣΟΥ με τη διευθύντρια κα Καππόλα Μαριλένα και τους συνεργάτες της, οι οποίοι θέλουν να τιμήσουν τους αθλητές που συμμετείχαν στην καλοκαιρινή προετοιμασία, παρακολουθώντας την προσπάθειά τους στους αγώνες. Μία καλή συνεργασία η οποία συνεχίζεται και τον χειμώνα, μάλιστα έχοντας εκπλήξεις για όλους τους αθλητές όλων των συλλόγων που θα συμμετέχουν.


 Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε την έκπληξη για τον Κ.Ο.Ξ. που ήρθε τη Τρίτη το απόγευμα σε τρία κιβώτια. Μπλουζάκια και σακίδια πλάτης με το λογότυπο του Συλλόγου και της ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΘΑΣΟΥ μοιράστηκαν δωρεάν στα παιδιά της αγωνιστικής και προαγωνιστικής κατηγορίας. Τα παιδιά ενθουσιασμένα παρέλαβαν τα δώρα τους και ευχαρίστησαν Σύλλογο και ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ , υπόσχοντας ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, στους επερχόμενους αγώνες της Δράμας.


Καλή επιτυχία στους κολυμβητές!!!! Πάνω από όλα ευχόμαστε να περάσουν όμορφα μέσα από την εμπειρία των αγώνων και τη συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με τους συναθλητές τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button