“Σκέφτονται πριν μιλήσουν…;”

Έχω μείνει εμβρόντητη τελευταία από τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι προσπαθούν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι το μνημόνιο ήταν και είναι μονόδρομος…. Και παράλληλα να μας τονώσουν την αισιοδοξία μας με τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της και θα βάλει και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά τη χώρα…..

Έχω μείνει εμβρόντητη τελευταία από τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι προσπαθούν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι το μνημόνιο ήταν και είναι μονόδρομος….


Και παράλληλα να μας τονώσουν την αισιοδοξία μας με τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της και θα βάλει και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά τη χώρα…..


Μόνο που υπάρχει ένα θέμα, για τον αν θα έχουν επιζήσει οι πολίτες από τις πολλές θυσίες  που καλούνται κάθε λίγο και λιγάκι να κάνουν…..


Αν θα έχει μείνει στον τόπο η παραγωγική γενιά, η νεολαία για να θέσει σε λειτουργία τη μηχανή με τις εξειδικευμένες γνώσεις της …


 



Με τα έως τώρα δεδομένα και με μαθηματική ακρίβεια άσπρες μέρες στα οικονομικά μας δεν πρόκειται να δούμε, παρά μόνο τις άσπρες νιφάδες του χιονιού που έκαναν την  εμφάνισή τους χθες….


Το να σας πω να αρκεστείτε στις άσπρες μέρες του χιονιά θα με περάσετε για άλογη….


Όμως εξίσου άλογες δεν είναι και κάποιες υπουργικές δηλώσεις….;


Διανύουμε την πιο σκληρή εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων και όμως οι κυβερνώντες δε λένε να αφουγκραστούν τη φωνή αγωνίας και τρόμου της κοινωνίας…


Εκεί εμμένουν να μας γυρίσουν στον εργασιακό μεσαίωνα για το καλό μας, για να μη βρεθούμε χωρίς δουλειά στο δρόμο…..


 



Η τελευταία δήλωση που μου έκανε να χαμογελάσω και πάλι ειρωνικά και να προβληματιστώ για του πού βαδίζουμε και σε ποιους έχουμε εμπιστευτεί τις τύχες μας ήταν αυτή του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη….


Μπορεί να τα κατάφερε από τον προηγούμενο υπουργικό θώκο που κατείχε στο Προστασίας του Πολίτη, στα ζητήματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, όπως επισημαίνουν κάποιοι και να θεωρείται αποδεδειγμένα ένας από τους πιο εργατικούς και αποτελεσματικούς υπουργούς, ωστόσο από το νέο του πόστο εντύπωση προκαλεί η φιλοσοφία των νέων μέτρων που καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή….


Αλλά και η διαπίστωσή του “η Ελλάδα της φούσκας έχει πια πεθάνει”….


Και ποιος τη “φούσκωσε” τη φούσκα της Ελλάδας κ. Χρυσοχοϊδη μου….;


Μήπως όλοι εσείς οι πολιτικοί που τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια κατείχατε θέσεις εξουσίας…..;


 



Γιατί ο απλός Έλληνας πολίτης γνωρίζει πολύ καλά ότι η φούσκα ή το μπαλόνι, δεν περιέχει παρά αέρα ή μεταφορικά  λόγια του αέρα, που πολύ εύκολα σκάει και μένει με το …κενό αγκαλιά…..


Και ποιος ευθύνεται υπουργέ μου που δημιουργήθηκαν εκείνες οι συνθήκες για να γίνουμε από  Ελλάδα σε  Ελλάδα της φούσκας ….;


Όλοι εσείς που φουσκώνατε τα μυαλά των Ελλήνων ….γιατί έτσι σας βόλευε τότε….


Εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και τις πολιτικές σας εκείνων των χρόνων….


Μόνο που δυστυχώς δεν προνοήσατε ή δε μπορέσατε να βάλετε ένα δίχτυ ασφαλείας για να μη φτάσουμε εδώ που φτάσαμε ….


Στη χρεοκοπία, όπου τρέχετε εσείς, αλλά πολύ περισσότερο τρέχουμε εμείς….


Τρέχουμε και δε φτάνουμε γιατί το τέρμα ακόμη δεν μας έχει γίνει γνωστό ….


“Η Ελλάδα της φούσκας έχει πεθάνει”, μας είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης….


 



Όλη η Ελλάδα βρίσκεται στα τελευταία της….


Και δυστυχώς οι υπαίτιοι της φούσκας και οι καιροσκόποι και κερδοσκόποι είναι οι μόνοι που θα τη γλιτώσουν ….


Μακάρι  να πέθαιναν τα κακώς κείμενα της χώρας μας, αλλά αυτά αποδεικνύονται εφτάψυχα….


Για αυτό και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου από τη διαπίστωση του Μιχάλη, ότι η Ελλάδα της φούσκας έχει πια πεθάνει….


Αν και ο ίδιος διευκρινίζει σε ποιο πλαίσιο τοποθετεί τη δήλωσή του αυτή….


Το είπε στην προσπάθειά του να αναδείξει τη φιλοσοφία των νέων μέτρων που προτείνει….


“Ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σε δάνεια, επιδοτήσεις και ανακύκλωση επιταγών…”, επιμένοντας ότι σταδιακά θα υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας στη αγορά και την ανάπτυξη της χώρας…..


 



Πειράζει που εγώ με το μέσο IQ που διαθέτω του απλού Έλληνα πολίτη δεν έχω ακόμη καταλάβει πώς θα ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αν δε βασίζονται σε δάνεια και επιδοτήσεις και κυρίως πως θα καταφέρει να φέρει χρήμα στην αγορά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης…;


Παράλληλα διαπιστώνω να τον χαρακτηρίζει μια αδικαιολόγητη κατά την άποψή μου αισιοδοξία, όταν υπόσχεται και δεσμεύεται ότι θα πατάξει τα κρούσματα ακρίβειας στην αγορά και επιμενει ότι θα υπάρξουν μειώσεις τιμών έως τα Χριστούγεννα….


Μόνο που τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και παρά την “άκρα του τάφου σιωπή” οι τιμές συνεχίζουν τον ανήφορο και δη των βασικών ειδών διατροφής….


Σχετικά Άρθρα

Back to top button