Ειδήσεις

Σε δραματική κατάσταση ο ελληνισμός της Μαριούπολης

Δραματική είναι η κατάσταση των αμάχων στη Μαριούπολη, όπου διαβιούν Έλληνες ομογενείς εδώ και χρόνια, καθώς συνεχίζεται η πολιορκία της πόλης και οι άμαχοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, σε υπόγεια και καταφύγια.

Σύμφωνα με στέλεχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η Μαριούπολη βρίσκεται σε «απελπιστική» κατάσταση και ζήτησε να γίνει ότι είναι δυνατόν να αποφευχθεί μια «αδιανόητη τραγωδία». Σύμφωνα μάλιστα με τον τοπικό δήμο της Μαριούπολης, από την έναρξη των εχθροπραξιών, έχουν σκοτωθεί στην πόλη 1.582 άμαχοι πολίτες.

Αντίστοιχη έκκληση για δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, τροφοδοσία του άμαχου πληθυσμού, δυνατότητα διαφυγής του πληθυσμού σε ασφαλέστερες περιοχές και να αποφευχθεί η στοχοποίηση των αμάχων, απευθύνει με ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται:

«Η Ελλάδα, όπως έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα, καλεί για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις πόλεις της Ουκρανίας, σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του αμάχου πληθυσμού, καθώς και η δυνατότητα διαφυγής τους προς ασφαλέστερες περιοχές.

Από πλευράς μας, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις ιδίως στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου διαβιοί εδώ και αιώνες το ελληνικό στοιχείο και βρίσκεται ακόμα ο Γενικός Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης.

Καλούμε όλους να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο και να αποφευχθεί  η στοχοποίηση του αμάχου πληθυσμού.

Η Ελλάδα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button