Ειδήσεις

Επίσκεψη Αραχωβίτη στην Ξάνθη

O τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και πρώην υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης, το πρωί της Πέμπτης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργο Χατζηθεοδώρου και μέλη του κόμματος, περιόδευσε στην Π.Ε. Ξάνθης και συναντήθηκε με αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς του αλιευτικού συνεταιρισμού στο Πόρτο Λάγος, Σέλερο και Γενισέα. Επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στην τοπική μονάδα παραγωγής και μεταποίησης κρέατος «Απόστολος Παπαδόπουλος» και την κτηνοτροφική μονάδα του κ. Γούλα.

Οι περιοδείες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς και συνεχούς επαφής μας με την κοινωνία, ώστε να συνδιαμορφώνουμε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και να ετοιμάσουμε το σχέδιο της νέας προοδευτικής κυβέρνησης, που σύντομα θα έρχεται.

Ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής αποκάλυψε ότι η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι μια κοροϊδία  αφού δε δημοσιεύθηκαν ούτε σε ΦΕΚ! ΗΚυβέρνηση πορευόμενη με αλαζονεία και αναλγησία απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία και τον αγροτικό κόσμο αγνόησε τη δέσμη μέτρων τα οποία πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μέτρα για άμεση στήριξη του κλάδου και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παρενεργειών, που προκαλεί το συνεχόμενο κύμα ανατιμήσεων, τινάζοντας στον αέρα  το κόστος παραγωγής.

Αίσθηση προκάλεσε  και η τοποθέτηση του κ. Αραχωβίτη για την εξέλιξη του “MεγάλουAρδευτικούΈργου”στην περιοχή μας, που ανακοίνωσε με μπόλικες επικοινωνιακές παράτες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χωρίς καμία μελέτηκαι ακυρωμένο ήδη από το ΣτΕ το 2008. Ένα μεγάλο ψέμα για άλλη μια φορά, υποσχέσεις προεκλογικές, για φανταστικά έργα.

Αντιθέτως, ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει απαντήσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο γιατα 31 έργα που εντάχθηκαν στο ΠΑΑ τον Ιούλιο του 2019, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με συνολικό κόστος 448 εκ.

Η ανάγκη για στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής δεν χωράει αναβολή. Όπως επισήμανε και ο ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανάγκη να επιδοτηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια για το αβάσταχτο ενεργειακό κόστος. Είναι αναγκαία η επιδότηση για τα αγροεφόδια, τις ζωοτροφές, ιδιαίτερα τώρα που θα κλείσει η αγορά της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Στα μέτρα στήριξης συμπεριλαμβάνεται και η ανάγκη επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο στο σύνολό της.

Τα μέτρα αυτά στην παρούσα φάση είναι αναγκαία όχι για να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους τα προβλήματα αλλά για να δοθεί μία ανάσα και να κρατηθεί ο κόσμος της παραγωγής στα πόδια του.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση  Μητσοτάκη  έχει Αρχίσει .

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button