Ειδήσεις

Για τον εορτασμό της 8ης ΜΑΡΤΗ- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8η Μάρτη 1857 – 8η Μάρτη 2022. Τιμάμε τις γυναίκες που αγωνίστηκαν για ανθρώπινους όρους ζωής και ισοτιμία. Παίρνουμε τη σκυτάλη συνεχίζοντας το συλλογικό αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας στην εργασία, στην υγεία, στην προστασία της μητρότητας, στη μόρφωση. Στεκόμαστε απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν φτώχεια και προσφυγιά, διαλέγουμε την πλευρά των θυμάτων του κάθε πολέμου, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο το λαό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε χιλιάδες γυναίκες που μαζί με τα παιδιά τους πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς και σε όσες παραμένουν στην παγίδα του πολέμου.

Παλεύουμε να δυναμώσει ο κοινός αγώνας γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στη γενεσιουργό μορφή βίας, την κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Στην πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία, για να απαλλαγούμε από την εκμετάλλευση, τη βία, τους πολέμους,  χτίζεται το θάρρος, η τόλμη, η αντοχή, η χειραφέτηση.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους συλλόγους και φορείς της Ξάνθης, την κάθε γυναίκα και άνδρα του καθημερινού μόχθου, για να ενώσουμε τις φωνές μας, για να δυναμώνουμε το σύνθημα “Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία, Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών”.

ΤΙΜΟΥΜΕ την 8η ΜΑΡΤΗ

  • Με συγκέντρωση και πορεία, την Τρίτη – 8 Μαρτίου και ώρα 18:30 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης
  • Με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ξάνθης, την Κυριακή, 13 Μαρτίου, στις 17:30

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button