Το τρίτο μάτι

*Τη μνήμη του προστάτη του, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τίμησε το περασμένο Σάββατο ο Στρατός Ξηράς. Έτσι και στο στρατόπεδο του Πετροχωρίου το Δ’ ΣΣ πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές και φορείς.

   *Τη μνήμη του προστάτη του, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τίμησε το περασμένο Σάββατο ο Στρατός Ξηράς.


   Έτσι και στο στρατόπεδο του Πετροχωρίου το Δ’ ΣΣ πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν σύσσωμες  οι τοπικές αρχές και φορείς. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμων και το παρόν έδωσε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός.


   Από την πλευρά του ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ, κ. Γ. Ταμουρίδης αναφερόμενος στον προστάτη του Στρατού Ξηράς, επεσήμανε μεταξύ άλλων για το αξιόμαχο των δυνάμεων του ΔΣΣ , για την υψηλή κατάρτιση και εκπαίδευση των αξιωματικών και στρατιωτών που υπηρετούν στο Τέταρτο Σώμα Στρατού.


   Άλλωστε οι κάτοικοι του νομού Ξάνθης γνωρίζουν καλά πως οι υπηρετούντες στο Δ’ ΣΣ  είναι πάντα έτοιμοι να προασπιστούν τα δίκαια της πατρίδας, αλλά και να προσφέρουν και κοινωνικό έργο όπου κρίνεται αναγκαίο, όπως στην ορεινή περιοχή του νομού.


 


   *Σε εγρήγορση βρίσκονται αυτές τις ημέρες τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της τέλεσης των νομαρχιακών εκλογών.


   Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως καμία υποψηφιότητα κυρίως για τη θέση του συντονιστή, αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επαφών και ζυμώσεων των ενδιαφερομένων, οι οποίες όσο θα πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, που είναι στις 18 Μαίου, τόσο θα εντείνονται.


   Πάντως το βέβαιο είναι πως μέχρι την Κυριακή 18 Μαίου, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές σε επίπεδο βάσης, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων , αλλά και στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, οι ενδιαφερόμενοι θα ανοίγουν σιγά -σιγά τα χαρτιά τους.


 



   *Ξεκίνησε από χθες η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους. Οι υπάλληλοι των  Α’ και Β’ ΔΟΥ του νομού έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους φορολογούμενους και να τους απαντήσουν σε κάθε τους απορία σε ότι αφορά τη συμπλήρωση και κατάθεση των δηλώσεων τους.


   Η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων μπορεί επίσης να υποβληθεί ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, αλλά και μέσω διαδικτύου.


   Τις πρώτες ημέρες δεν αναμένεται πάντως να παρουσιαστεί το αδιαχώρητο στις Εφορίες με πολύωρη  αναμονή στη γνωστή ουρά, καθώς ως γνωστό οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής.


Να σημειωθεί πως η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους λήγει στις 2 Ιουνίου.   


 



   *Ο Δήμος Σταυρούπολης που ως γνωστόν είναι από τους πρωτοπόρους δήμους σε ότι αφορά την ανακύκλωση, καθώς ήδη λειτουργεί μηχανισμό για ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικά, προχωρά και για αδρανή υλικά.


   Για το σκοπό αυτό έχει οριοθετήσει δυο χώρους και αν χρειαστεί θα τους αυξήσει σε τρεις για την εναπόθεση μπαζών. 


 



   *Προβληματισμένοι είναι οι καταστηματάρχες της Ξάνθης, καθώς η ακρίβεια δεν έχει κάνει μόνο πολύ δύσκολη τη ζωή των καταναλωτών, αλλά και τη δική τους.


  Η κίνηση στα καταστήματα είναι υποτονική καθώς το πορτοφόλι των καταναλωτών είναι άδειο, με αποτέλεσμα να μη γίνονται και οι επιθυμητές εισπράξεις στα ταμεία τους.


   Ούτε και η περίοδος του Πάσχα μπόρεσε να τους δώσει τονωτική ένεση.


   


ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ


ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ


ΠΟΤΩΝ  ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ


Την Κυριακή και ώρα 22.50′ στην Ξάνθη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, ένας 33χρονος κάτοικος Ξάνθης καθώς ως ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ μπαρ, διέθετε προς πώληση οινοπνευματώδη ποτά σε ανηλίκους κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας (Π. Δ. 36/1994).


Ο δράστης με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θ’ αποσταλεί αρμοδίως.


 



ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


*Ο Πρόεδρος και η Οργανωτική Επιτροπή του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.  θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου  στο ξενοδοχείο Αρκάδια Κομοτηνής σήμερα και ώρα 19:00.     


Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής  Παιδείας και Θρησκευμάτων.


 



*Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος  έκανε την ακόλουθη δήλωση:


 “Η χθεσινή επίθεση κουκουλοφόρων στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι μια θρασύδειλη ενέργεια που καταδικάζει κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης. 


Όπως είναι αυτονόητο, οι Αρχές θα διερευνήσουν ενδελεχώς την υπόθεση, ώστε οι ταραξίες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη”.


 



Για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς


ακινήτων προαναγγέλλει ο Γ.Αλογοσκούφης


   Νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα προωθήσει στην Βουλή η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε τηλεοπτική συνέντευξη στη ΝΕΤ. 


   Σύμφωνα με τη ρύθμιση, ένα ακίνητο δεν θα μπορεί να πωλείται σε πλειστηριασμούς κάτω από την αντικειμενική του αξία.


Ο υπουργός προανήγγειλε και μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών, τα οποία βρίσκονται στο πεδίο της εξέτασης. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, πρόκειται για μία πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ενώ ανάλογες εισηγήσεις είχαν κάνει στον υπουργό και τραπεζίτες. 


 


  *Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο υπουργός Οικονομίας απέκλεισε την αύξηση του ΦΠΑ, λέγοντας ότι “σε μία περίοδο που έχει ανέβει ο πληθωρισμός θα ήταν καθαρή τρέλα”.


Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που δέχεται η ελληνική οικονομία από την διεθνή κρίση τονίζει ότι “θα ξεπεραστούν με τις μικρότερες δυνατές απώλειες”. 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button