Περιφέρεια

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το Βατερλώ της σημερινής Κυβέρνησης»

Στις πληγείσες από τα πύρινα μέτωπα περιοχές της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το Αετοχώρι, όπου έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια, και ακολούθως την Παλαγία όπου η φωτιά έκαψε το σχολείο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Ο ελληνικός λαός βιώνει μια τραγωδία.

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί. Χάνονται ανθρώπινες ζωές και η χώρα βρίσκεται σε έναν πύρινο κλοιό.

Είδαμε να εκκενώνονται σημαντικές υποδομές του κράτους, όπως το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε εκρήξεις πυρομαχικών μέσα σε στρατόπεδο στη Νέα Αγχίαλο.

Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν καθημερινά ότι η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το Βατερλώ της σημερινής Κυβέρνησης.

Είναι αδιανόητο να απαντάμε σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, με σενάρια συνωμοσιολογίας. Με δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού ότι δύο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείου και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρέπει να μιλήσουμε επί της ουσίας για το πως θα θωρακίσουμε τη χώρα βάσει βέλτιστων πρακτικών πρόληψης και σχεδίων πολιτικής προστασίας. Δεν γίνεται να αφήνουμε να καίγονται τα δάση μας, να υπονομεύεται η ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών και να γίνονται ελάχιστα πράγματα.

Γι’ αυτό σήμερα έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής ώστε να γίνει μια προ ημερησίας συζήτηση για το θέμα των πυρκαγιών.

Έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο βάσει των σημερινών συνθηκών της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις όλα τα κόμματα, χωρίς λαϊκισμούς και ευχολόγια.

Είναι ένα θέμα εθνικής ασφάλειας. Είναι ένα κορυφαίο ζήτημα, που απασχολεί τον ελληνικό λαό.

Στεκόμαστε στο πλευρό κάθε οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα που φέτος έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουμε χρέος ως κράτος να τον αποζημιώσουμε.

Εμείς πάντα με τη φωνή της λογικής θα αντιμετωπίζουμε αυτά τα πολύ μεγάλα ζητήματα, που αφορούν τον ελληνικό λαό.

Δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης.

Είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button