Ειδήσεις

Παπαδάκης: ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Καταγγέλλουμε την ανάλγητη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξάνθης και του Προέδρου της κ. Καμαρίδη, για την απόφαση της 28ης Φεβρουαρίου που αφορά τη «Λήψη νέας απόφασης για εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου για ευπαθείς ομάδες» και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022!!!

Ουσιαστικά αποφάσισε την κατάργηση των αποφάσεων 31/2017 της ΔΕΥΑΞ και 93/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης εισάγοντας εισοδηματικά κριτήρια   στους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 80% ή με προστατευόμενα μέλη με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, οι οποίοι έως τώρα είχαν πλήρη απαλλαγή από το αντίτιμο του καταναλισκόμενου ύδατος του χώρου οίκησής τους.

  • Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε πως οι δύο αποφάσεις 31/2017 της ΔΕΥΑΞ και 93/2017 ήταν εντελώς ανεξάρτητες και δεν έχουν καμία σχέση με την απόφαση 294/2018 που αφορούσε αποκλειστικά τα Δημοτικά τέλη, είχε συγκεκριμένη λογική και πρέπει να παραμείνουν ως έχουν! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
  • Ρωτήσαμε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ποια τιμολογιακή πολιτική εφαρμόζεται στη ΔΕΥΑΞ που αφορά τους ΑΜΕΑ και ειδικά από το καλοκαίρι του 2021 και απάντηση δεν καταλάβαμε. Τα περί προφορικής εντολής της προηγούμενης διοίκησης, η οποία εφαρμόστηκε (;) δύο χρόνια μετά παραβιάζοντας παρανόμως τις υπάρχουσες αποφάσεις τουλάχιστον αστεία ακούγονται. Τελικά ποιος διοικεί τη ΔΕΥΑΞ; Ο Σδρέβανος ή ο Καμαρίδης;
  • Ρωτήσαμε εάν υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από τον Νομικό Σύμβουλο της ΔΕΥΑΞ, όπως αναφέρεται σε εξώδικο του Σωματείου ΑΜΕΑ, για την μέχρι τώρα τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζεται για αυτούς τους συμπολίτες μας και την οποία τα μέλη του ΔΣ δεν την γνωρίζουν, αλλά απάντηση δεν πήραμε!!
  • Καταθέσαμε πρόταση για την πλήρη απαλλαγή των ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 80% ή με προστατευόμενα μέλη με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, αλλά λάβαμε την απάντηση πως δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα και θα πρέπει να τοποθετηθούμε και να ψηφίσουμε την εισήγηση ως έχει!

Δυστυχώς το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΥΑΞ, αλλά και του ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ απωλέσθη, αφού δεν πρόκειται για ένα ωφέλημα που μπορεί να μετρηθεί με ευρώ. Πρόκειται για μία ομάδα συνανθρώπων μας που κουβαλάνε ένα ισόβιο βάρος, το οποίο δεν έχει κανένα χρηματικό αντίκρισμα.

Μπορεί να μην είναι μία πολυπληθής ομάδα που έχει εκλογική δύναμη για να σκύψουμε πάνω τους, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει καθόλου.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, Ιπποκράτη Καμαρίδη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ σε μία επίσκεψη, για μία ώρα μόνο, σε ένα Ειδικό Σχολείο για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την καθημερινότητα που βιώνουν αυτοί οι συμπολίτες μας και την ανάγκη που έχουν από την αμέριστή έμπρακτη στήριξή μας.

Τότε ίσως καταλάβουν!

 

 

Θεοφάνης Παπαδάκης

Μέλος ΔΣ ΔΕΥΑΞ

Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης

«ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button