Ειδήσεις

Ο Δήμος Τοπείρου εξασφάλισε 4,9 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για την αναβάθμιση υποδομών πόσιμου ύδατος

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του Υπουργείου Εσωτερικών η πρόταση του Δήμου Τοπείρου που αφορά το δεύτερο στάδιο για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της περιοχής μας με προϋπολογισμό  πάνω από 4.900.000 ευρώ.

Η πράξη αφορά φορά στον επανασχεδιασμό του νότιου κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού του Δήμου Τοπείρου και έχει ως σκοπό να αναβαθμίσει την υφιστάμενη διάταξη και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη τροφοδότηση των οικισμών του Δήμου με πόσιμο νερό περιορίζοντας τις βλάβες και ελαχιστοποιώντας τις διακοπές υδροδότησης. Τα προτεινόμενα έργα θα υδροδοτούν τους οικισμούς Κύρνος, Ορφανό, Εύλαλο, Δέκαρχο, Μικροχώρι, Άβατο, Ηλιοκέντημα, Παλαιό και Νέο Εράσμιο, Δασοχώρι, Μάγγανα και Δάφνη.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Το συγκεκριμένο έργο για την αναβάθμιση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης αποτελεί συνέχεια του σχεδιασμού μας με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για όλους. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Βουλευτή Ν. Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης του έργου. Η Δημοτική Αρχή μεθοδικά έχει καταθέσει προτάσεις σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και υλοποιεί παρεμβάσεις με προϋπολογισμό πάνω από 12.700.000 ευρώ συνολικά για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του πόσιμου ύδατος σε όλους τους οικισμούς της περιοχής μας».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button