Ειδήσεις

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΞΑΝΘΗΣ
24ωρη Πανελλαδική Απεργία Δικαστικών Υπαλλήλων όλης της χώρας

Το «δύσκολο έργο» των δικαστικών υπαλλήλων σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας μόνο «στα λόγια» αναγνωρίζεται την τελευταία δεκαετία από τους υπουργούς δικαιοσύνης όλων των κυβερνήσεων. Μετά και την τρίωρη στάση εργασίας και τις συναντήσεις της ΟΔΥΕ με τον υπουργό δικαιοσύνης κ. Τσίαρα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αμοιβών μας. Γι αυτό ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης, ανταποκρινόμενος στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της ΟΔΥΕ, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Μαρτίου, για να συντονιστούμε στον αγωνιστικό βηματισμό που θα μας οδηγήσει σε κατακτήσεις, για να βρούμε το δίκιο μας.

  • ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ να εργαζόμαστε σε υπηρεσίες στελεχωμένες, χωρίς τη συνεχή εντατικοποίηση, την εργασία πέραν του ωραρίου και την εργασία στο σπίτι, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα παιδιά μας, την ξεκούραση και τις οικογενειακές υποχρεώσεις μας.
  • ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ  να μπορούμε να ζούμε από την εργασία μας με αξιοπρέπεια. Σε μια εποχή που η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ρεύμα καλπάζει, είναι επιτακτική ανάγκη ανάκτησης των οικονομικών μας απωλειών, με επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, επαναθεσμοθέτηση επιδόματος ειδικών συνθηκών και κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, που μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους παραμένει.
  • ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ να πληρωνόμαστε όλες τις υπερωρίες που πραγματοποιούμε λόγω εργασίας τα απογεύματα πέραν του ωραρίου, αλλά και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, λόγω των υπηρεσιών αυτοφώρων και ανάκρισης.
  • ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ στην εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία κάνει άλματα, η παροχή υπηρεσιών στα δικαστήρια να ξεπεράσει τα χειρόγραφα αρχεία, να λειτουργεί με πλήρη μηχανοργάνωση και σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές πανελλαδικά, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη συντήρηση και ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, για την ψηφιακή καταγραφή των πρακτικών σε αναβαθμισμένο σύστημα ηχογράφησης-αποηχογράφησης, χωρίς καθυστερήσεις και εξαρτήσεις από ιδιωτικές εταιρείες.

 Συμφωνούμε απόλυτα με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, όπως περιγράφονται στην απόφαση της ΟΔΥΕ (επισυνάπτεται η σχετική απόφαση).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 9:00 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button