Ειδήσεις

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία! ΟΧΙ στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Οι φοιτητές ενώνουμε τη φωνή μας με τον ελληνικό λαό ενάντια στην πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία!!Καταδικάζουμε την εμπλοκή της χώρας στην πολεμική αναμέτρηση, στέλνοντας δύο C-130 με όπλα στην Ουκρανία!! Βάζουν τον ελληνικό λαό στο στόμα του λύκου! Μας μπλέκουν σε μια αντιπαράθεση με απρόβλεπτες διαστάσεις! Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Έξω οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις!!

Το εύφλεκτο υλικό που οδήγησε στην ανάφλεξη της περιοχής με τη ρώσικη εισβολή, συσσωρευόταν εδώ και χρόνια! Τα όποια προσχήματα αξιοποιεί η κάθε πλευρά δεν μπορούν να κρύψουν ότι η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία! Αυτές οι αντιπαραθέσεις για τα μερίδια των αγορών, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και τις σφαίρες επιρροής έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς στην περιοχή. Τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας, η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές, η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων αποτέλεσαν όλα στοιχεία στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Καλλιεργείται παράλληλα το εθνικιστικό μίσος ανάμεσα στους λαούς για να κρυφτούν οι πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης και να στρατευτούν οι λαοί κάτω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μία και Ρωσίας από την άλλη! Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!

Στο νέο αυτό ματοκύλισμα η μόνο πλευρά με την οποία πρέπει να συνταχτούν ο λαός και η νεολαία είναι η πλευρά του λαού της Ουκρανίας. Αυτού του λαού που τόσα χρόνια ζει στο πετσί του τι σημαίνει να αλέθεται ένας λαός στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών. Και αυτή τη φορά με ακόμη πιο τραγικούς όρους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό! Απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας μας προς τους φονιάδες των λαών.Να μην γίνει ο λαός και η νεολαία μας εργαλείο στους ιμπεριαλιστικους τους πολέμους, κάνοντας και την χώρα στόχο αντιποίνων!! Η αποστολή όπλων, η μεταφορά Νατοϊκού εξοπλισμού και στρατιωτικών δυνάμεων από την Αλεξανδρούπολη προς την Ανατολική Ευρώπη, η αξιοποίηση των αμερικανικών βάσεων σε Λάρισα & Σούδα ως πολεμικών ορμητηρίων, οι αποστολές στρατιωτικών εκτός συνόρων βάζουν στο στόχαστρο των ανταγωνισμών τον ελληνικό λαό!! Αποδεικνύεται ξανά ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας «σταθερότητας και ασφάλειας» αλλά πολεμικός εμπρηστής στην περιοχή μας! Καταδικάζουμε τη “νέα” Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις που βάζει το λαό μας σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους!!

Είναι πρόκληση από της κυβερνήσεις διαχρονικά (σήμερα της ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ) η αγορά εξοπλισμού αξίας 4 δις ευρώ κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ την ίδια ώρα που ο λαός βιώνει στο πετσί του την ακρίβεια και η φτώχεια, η νεολαία βλέπει τα δικαιώματα της σε πτυχίο με αξία να μειώνονται καθώς και η διαχείριση της πανδημίας να δείχνει την εγκληματική τους πολιτική με χιλιάδες νεκρούς από την αρχή της!! Καμία σχέση δεν έχουν οι πανάκριβοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί με τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας παραμονογια την διευκόλυνση και την ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στα αιματοβαμμένα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ!

Δεν είμαστε ανήμποροι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Σε κάθε σχολή και σύλλογο να σημάνει αντιπολεμικός ξεσηκωμός. Να μην δεχθούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε φονιάδες Αμερικάνους, Ευρωπαίους και Ρώσους ιμπεριαλιστές. Να βγούμε μαζικά στους δρόμους και να διαδηλώσουμε ενάντια στον  πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, ενάντια σε αυτό το σύστημα που το μόνο που έχει να προσφέρει στους λαούς είναι πόλεμος και δυστυχία. Οι λαοί με την πάλη τους έχουν καταφέρει να αποτρέψουν άδικους πολέμους και στο παρελθόν. Αυτό είναι το καθήκον που μας αναλογεί και τώρα.

 Απαιτούμε τώρα:

 

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
  • ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Η ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ,ΡΩΣΙΑ από την Ουκρανία
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ.

 

Προχωράμε σε μεγάλο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Μάρτη στην Κεντρική Πλατεία στις 6:30.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button