Σε θέσεις κλειδιά για την ανάπτυξη….

Ανάμεσα στις αρμοδιότητες του ως Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, ο Σωκράτης Ξυνίδης έχει και την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Μια Γραμματεία που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την περιοχή μας, αφού το ζητούμενο είναι η αναχαίτιση της αποβιομηχάνισης του νομού.
Η Θράκη κατά το πρόσφατο παρελθόν αποτελούσε πόλο έλξης πολλών επενδυτικών σχεδίων, που δυστυχώς όμως όπως έδειξε η συνέχεια δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σε θέσεις κλειδιά για την ανάπτυξη….


Ανάμεσα στις αρμοδιότητες του ως Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, ο Σωκράτης Ξυνίδης έχει και την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.


Μια Γραμματεία που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την περιοχή μας, αφού το ζητούμενο είναι η αναχαίτιση της αποβιομηχάνισης του νομού.


Η Θράκη κατά το πρόσφατο παρελθόν αποτελούσε πόλο έλξης πολλών επενδυτικών σχεδίων, που δυστυχώς όμως όπως έδειξε η συνέχεια  δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε στην ανάπτυξη της περιοχής.


Σε θέση κλειδί λοιπόν για την ανάπτυξη, ο Σωκράτης Ξυνίδης μπορεί να βοηθήσει με το δικό του τρόπο και τους παραγωγικούς φορείς της Ξάνθης, Επιμελητήριο και Βιοτέχνες-Βιομηχάνους, προωθώντας αιτήματά τους και εξετάζοντας τα άμεσα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τρία σημαντικά νομοθετήματα μέχρι τα Χριστούγεννα θα ψηφισθούν από τη Βουλή.


Αφορούν την αδειοδότηση των κλειστών επαγγελμάτων, την ίδρυση και εγκατάσταση μεταποιητικών επιχειρήσεων, καθώς και την οργάνωση και το πλαίσιο των βιομηχανικών και βιοτεχνικών περιοχών.


 


Σε διαβούλευση ο νέος Αναπτυξιακός νόμος…


Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος Αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος βρίσκεται σε ένα πολύ ώριμο και προχωρημένο στάδιο.


Το καινούριο που έρχεται να φέρει είναι η ενίσχυση της καινοτομίας , της εξωστρέφειας και της νέας επιχειρηματικότητας.


Μάλιστα σε δηλώσεις ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης σημείωσε ότι ο νέος αναπτυξιακός παρουσιάζει μια άλλη αντίληψη που δε στηρίζεται μόνο στη λογική των επιδοτήσεων.


Ως εκ τούτου πέρα από τη βοήθεια των επιδοτήσεων στόχο έχει και την ουσιαστική πριμοδότηση καινοτόμων και εξωστρεφών προτάσεων, δημιουργώντας ένα νέα τοπίο για τους Έλληνες επιχειρηματίες στην εγχώρια και διεθνή αγορά.


 


Αλλάζει η λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ….


Ποιο λειτουργικό και αποτελεσματικό εργαλείο σχεδιάζει να καταστήσει η κυβέρνηση το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) έτσι ώστε να συμβάλλει στην ενίσχυση της αγοράς και της ανάπτυξης.


Η μέχρι τώρα λειτουργία του φαίνεται πως δε λειτούργησε προς όφελος των επιχειρήσεων, που πραγματικά χρειαζόταν την υποστήριξή του, καθώς οι όροι που έθεταν οι τράπεζες και με τις οποίες ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο το Ταμείο Εγγυοδοσίας, άφηναν εκτός τις ΜΜΕ που πραγματικά είχαν την ανάγκη του.


Τώρα όμως με τη μετατροπή του από ΤΕΜΠΜΕ σε ΕΤΕΑΝ, θα έχει εκτός και από εγγυοδοτικό χαρακτήρα και χρηματοδοτικό. Όχι και πάλι άμεσα, αλλά σε συνεργασία με τις τράπεζες, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ρευστότητα και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων , οι οποίες έχουν περιέλθει σε δεινή θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.


 


 


Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά …. 


Η πολιτική είναι ζώσα και ανάλογα αντιμετωπίζουμε την κάθε στιγμή, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Ξυνίδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


Επισημαίνοντας ότι η  Ελλάδα  βρίσκεται σε μια  ιδιαίτερα δύσκολη θέση και συγκυρία , υπογράμμισε χαρακτηριστικά « αυτό το οποίο έχουμε στο μυαλό μας είναι να υπηρετήσουμε ο καθένας μας από τον τομέα ευθύνης του τη μεγάλη προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Από εκεί και πέρα βέβαια η πολιτική είναι ζώσα και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το οποίο διαμορφώνεται ως πολιτικό κλίμα και ως πολιτικές εξελίξεις. Εμείς δεν είμαστε ούτε όμηροι της εκλογολογίας, ούτε όμηροι του φόβου στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Θα κάνουμε αυτό το οποίο είναι προς συμφέρον του ελληνικού λαού».


Όσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως και κάθε μεγάλη μαζική εκλογική αναμέτρηση, τόνισε ότι «εμπεριέχει είτε μας αρέσει είτε όχι και πολιτικά μηνύματα. Το να λέμε ότι δεν εμπεριέχει είναι ακριβώς ότι φοβόμαστε τις εκλογές. Εμείς δεν τις φοβόμαστε».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button