Ειδήσεις

Aνάλυση Καλεντερίδη για την εισβολή της Ρωσίας

Ο στρατιωτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, μίλησε στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Τα πλήγματα που γίνονται είναι απολύτως στοχευμένα και δεν θα πλήξουν αμάχους και το κυριότερο θα εξουδετερώσουν κρίσιμες δομές της Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας. Αυτό βλέπουμε σήμερα. Για μένα θα ήταν παράλογο η Ρωσία να κάνει πόλεμο σε κατοικημένους τόπους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό και για τις δυο πλευρές.

Εκτιμώ ότι θα έχουμε πλήγματα σε στρατιωτικές δομές και άλλες κρίσιμες κρατικές υποδομές και από εκεί πέρα θα είναι πολύ δύσκολο για τον στρατό της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει άρματα και τεθωρακισμένα της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει την Ουκρανία με τα καλύτερα αντιαρματικά βλήματα και είδα φωτογραφίες που τα χρησιμοποιεί κι αυτό α δυσκολέψει το έργο των Ρώσων. Ο Πούτιν μπορεί να καταβάλει και το Χάρκοβο. Εκτιμώ εκεί θα σταματήσει η επιχείρηση. Το μέγιστο είναι να κατακτήσει και την Οδησσό για να αποκόψει την Ουκρανία από τον Εύξεινο Πόντο. Τα drone μπορούν να εξουδετερώσουν βαριά όπλα του εχθού, όμως είναι εύκολοι στόχοι για τους Ρώσους. Οι πιθανότητες να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι μηδενικές».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button