ΑΝΕΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 3-1 ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ στο “Ελ Πάσο

Παίζοντας όσο χρειαζόταν, και εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική μέρα στην οποία βρέθηκαν κάποιες μονάδες της, η SKODA Ξάνθη εξασφάλισε την πρόκρισή της στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε με 3-1 της μαχητικής Καλλιθέας μέσα στο “Ελ Πάσο”, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πόι και Κιντάνα.

   Παίζοντας όσο χρειαζόταν, και εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική μέρα στην οποία βρέθηκαν κάποιες μονάδες της, η SKODA Ξάνθη εξασφάλισε την πρόκρισή της στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε με 3-1 της μαχητικής Καλλιθέας μέσα στο “Ελ Πάσο”, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πόι και Κιντάνα.


Με… φόντο τις άδειες εξέδρες του “Ελ Πάσο”, το ματς στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλό, με τη SKODA Ξάνθη να είναι αυτή που στην πρώτη επικίνδυνη φάση συνολικά στον αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 16′ ο Πόι πέρασε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Κιντάνα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασόπουλο και με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του σημείου του πέναλτι άνοιξε το σκορ. 


Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα άγγιξαν και το 0-2 στο 22′, αλλά το μακρινό σουτ του Ντοριβάλ σταμάτησε στο δοκάρι του Αθανασόπουλου. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 26′ και ήταν μάλιστα διπλή. Στο 26′ ο Σαρμιέντο έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά και επιχείρησε να βρει κάποιον συμπαίκτη του στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ριζογιάννη να παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας και με προβολή να στέλνει τη μπάλα δίπλα από τα γκολπόστ της ομάδας του. Στο κόρνερ που ακολούθησε, ο Πλατέλας έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. 


Στο 30′ ήταν η σειρά του Κιντάνα με εξαιρετική κάθετη μπαλιά να φέρει τον Λαμπριάκο σε θέση βολής, αλλά ο έμπειρος άσος προσπάθησε να περάσει και τον Αθανασόπουλο, ο οποίος έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε τη μπάλα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Πλατέλας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ζουέλα και βρέθηκε απέναντι από τον Γκσπούρνιγκ, αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.   


Αφού δεν έγινε το 1-1, έγινε το 0-2. Στο 35′ ο Πόι με εξαιρετική ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασόπουλο και δεν είχε πρόβλημα να νικήσει για δεύτερη φορά τον πορτιέρο των γηπεδούχων. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και στο 0-3, με τον Πόι και πάλι να βρίσκεται τετ α τετ με τον Αθανασόπουλο, αλλά να ανοίγει τη μπάλα στο κοντρόλ και να δίνει τη δυνατότητα στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει τη μπάλα.  


Στο 44′ όμως η Καλλιθέα μπήκε και πάλι στο ματς. Στο 44′ ο Γεωργίου έκανε παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά και αυτή τη φορά ο Ριζογιάννης δεν μπόρεσε να διώξει σωστά τη μπάλα και με αυτογκόλ, με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής μείωσε σε 1-2. 


Στην επανάληψη, η SKODA Ξάνθη ήταν αυτή που πλησίασε πρώτη το γκολ, με τον Ντοριβάλ στο 56′ να βγάζει τον Κιντάνα σε θέση βολής, αλλά ο Αργεντινός άσος είδε το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε, από το ύψος του σημείου του πέναλτι, να περνάει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αθανασόπουλου. Στο 63′  απείλησαν και πάλι με τρίτο γκολ, αλλά η μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασόπουλου. 


Η Καλλιθέα ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, και η SKODA Ξάνθη “”σφράγισε” τη νίκη της στο 84′. Ο Πόι με εξαιρετικό κοντρόλ και ωραία μπαλιά βρήκε τον Αγκάλι στο ύψος της μικρής περιοχής και αυτός δεν είχε πρόβλημα να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 1-3, στην ουσιαστικά πρώτη του επαφή με την μπάλα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πόι βρέθηκε πολύ κοντά και στο 1-4, αλλά νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Αθανασόπουλο σε τετ α τετ. 


Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη SKODA Ξάνθη να πανηγυρίζει δίκαια την πρόκριση, αλλά τη Καλλιθέα να δείχνει ότι την αδικεί κατάφωρα η θέση της στη βαθμολογία της Β’ Εθνικής, αφού δεν στάθηκε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν φανερά πιο άπειρη από την αντίπαλό της.  


ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Αθανασόπουλος, Τόσκας, Παραράς, Κισκαμπάνης, Δημήτρης, Γεωργίου (82′ Γιάμπρουσιτς), Νατσούρας, Σαρμιέντο, Μαρκομιχάλης, Πλατέλας (64′ Νούτσος), Μαρουνάκης.


SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Ριζογιάννης, Ζουέλα, Κωστούλας, Τζωρτζόπουλος, Ντοριβάλ (82′ Αγκάλι), Κιντάνα, Φλίσκας (60′ Λορεφίσε), Σουάνης (74′ Παπαδημητρίου), Πόι, Λαμπριάκος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button