Ειδήσεις

Συναυλία “Apodomisis” στην “Καπναποθήκη ΦΕ Ξάνθης”

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

[21.00]   “Καπναποθήκη ΦΕΞ”

Πλάτωνος 27 – Ξάνθη

 

Το project “Apodomisis” είναι μια συναυλία νεοκλασσικής – ηλεκτρονικής μουσικής για φωνή και πλήκτρα. Από τον Bach ως την Edith Piaf και από τον Massenet ως τον Χατζιδάκι, μερικά από τα πιο όμορφα κομμάτια του παγκόσμιου μουσικού ρεπερτορίου διασκευάζονται και ενορχηστρώνονται σε ένα ρηξικέλευθο ηχητικό τοπίο, όπου το άκουσμα του πιάνου συνδυάζεται, συνυπάρχει και συναλλάσσεται με τον ηλεκτρονικό ήχο του synthesiser, σε μια παράσταση που επιχειρεί να θέσει νέα όρια στους μουσικούς διαλόγους.

Συντελεστές: Πάρης Τσιρτσής – ενορχήστρωση, πλήκτρα και Όλγα Μπαλωμένου – τραγούδι

Είσοδος (μόνο με Προσκλήσεις) 10Ε με κρασί – οικονομική ενίσχυση του μουσείου) – Περιορισμένος αριθμός θέσεων- Κρατήσεις στο τηλ 2541025421

Οργάνωση: Μουσική σκηνή ΦΕΞ

 

ΠΑΡΗΣ ΤΣΙΡΤΣΗΣ | Πιανίστας

Γεννημένος στη Καβάλα, ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα αρμόνιου σε ηλικία 10 ετών. Στα 16 του ξεκίνησε σπουδές στο πιάνο, αρχικά με τον Αθανάσιο Βασιλειάδη, στη συνέχεια με τους Λάμπη Βασιλειάδη, Παύλο Δημητριάδη και τέλος με την Γιαννούλα Παπάζογλου, με την οποία απέκτησε πτυχίο και δίπλωμα πιάνου. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου αρμονίας, και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μουσικής Παιδαγωγικής με την Εριφύλη Δαμιανού, καθώς και σεμινάρια πιάνου με τους Νίκο Τασόπουλο, Μαρτίνο Τιρίμο και Δόμνα Ευνουχίδου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σχήματα ροκ  και τζαζ μουσικής, καθώς επίσης και σε πολλές ηχογραφήσεις, ενώ συμμετείχε ως μουσικός στις θεατρικές παραστάσεις ” Αυλαία και Πάμε” και “Μύθοι Γυναικών”.

Τα τελευταία χρόνια συνοδεύει τη χορωδία “ΠΡΟΝΟΜΙΟΝ” και τη χορωδία Σερρών. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής έχει πραγματοποιήσει συναυλίας σε πόλεις μεταξύ των οποίων η Βουδαπέστη,  η Κωνσταντινούπολη, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Καρδίτσα και η Αθήνα. Το 2016 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Φιλίππων στην παράσταση με τίτλο “Ο Σεφέρης κατά μόνας –  προσωπικές εξομολογήσεις”, που έλαβε χώρα στο Χαλίλ  Μπεή Τζαμί (Παλιά Μουσική). Επίσης, εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Ωδείο “ΝΕΑΠΟΛΙΣ” και στο Δημοτικό  Ωδείο Καβάλας.

Από το 2016 έως 2021  έχει παρουσιάσει 7 συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής με προσωπικές  του συνθέσεις .Το 2018 εμφανίστηκε στο 18ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου με το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Electric Live Orchestra και το έργο “Ξεχασμένη προφητεία”. Από το 2019 συμμετέχει στο trio  Jazz and us και στους Funky notes.

Στο Festival Cosmopolis συμμετείχε το 2020 με το trio “Hot Dixie Society”και το 2021 με  προσωπική του συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής, όπου παρουσίασε κομμάτια από δισκογραφική του δουλειά. Τέλος, συνθέτει μουσική για πιάνο και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ δισκογραφική δουλειά του υπάρχει σε 16 διαδικτυακές  πλατφόρμες όπως spotιfy, youtube, youtube music, itunes κλπ.

 

ΟΛΓΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ |

Λυρική τραγουδίστρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Είναι κάτοχος διπλώματος μονωδίας από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (τάξη Χριστίνας Γιαννακοπούλου) και πτυχίου αρμονίας από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων (τάξη Κωνσταντίνου Λώλη). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικού τραγουδιού σε Ελλάδα και Ουγγαρία με τους Χαρίκλεια Γκλαβοπούλου, Dwight Coleman, Νίκο Βασιλείου, Άρη Χριστοφέλλη, Andrea Melath, Constance Fee, καθώς και σεμινάρια μελοδραματικής με τους Παναγιώτη Αδάμ και Αγγέλα Σαρόγλου. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θεάτρου στην Ελλάδα και την Αυστρία, καθώς και θεωρίας της μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2018 συμμετείχε στην παράσταση “Ζ” του Μηνά Μπορμπουδάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου και μουσική διεύθυνση Μηνά Μπορμπουδάκη και Νίκου Βασιλείου. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στις “Βάκχες” του Ιάννη Ξενάκη, έργο το οποίο παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη στην Εναλλακτική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα και μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου. Είναι ιδρυτικό μέλος του γυναικείου φωνητικού σχήματος Voci Contra Tempo, με μαέστρο τη Σοφία Γιολδάση, το οποίο μετρά μεγάλο αριθμό εμφανίσεων και συνεργασίες με φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το φθινόπωρο του 2021 έλαβε μέρος στην παγκόσμια πρεμιέρα της παιδικής όπερας “Τα Μαγικά Μαξιλάρια” στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε libretto Ευγένιου Τριβιζά, μουσική Γιώργου Δούση και μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου.

Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της, και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Θεωρητική Ατομική Φυσική.

Ακόμη την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου   [21.00]   “Πολυχώρος τέχνης και σκέψης”

Συναυλία “TRIO MUSARTI”

Μια εξαιρετική συναυλία με μουσικές του Κόσμου, με ιστορίες αγάπης από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Παρίσι, το Βερολίνο, την Ελλάδα κ.α με το σχήμα TRIO MUSARTI.

Με τους Κωνσταντίνο Λεοντάρη, βιολί – Σοφία Πατσιούρα Ακορντεόν – Φένια Τσαρσιλή, πιάνο.

Είσοδος (μόνο με Προσκλήσεις) 10Ε με κρασί – οικονομική ενίσχυση του μουσείου) – Περιορισμένος αριθμός θέσεων- Κρατήσεις στο τηλ 254102542

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button