Ειδήσεις

Η Περιφερειακή Σύνθεση ορίζει και πάλι την ατζέντα της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με επτά επερωτήσεις, η Περιφερειακή Σύνθεση ορίζει την ατζέντα της συζήτησης στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Η παράταξή μας, υπηρετώντας με συνέπεια τη δέσμευσή της, συνεχίζει να αφουγκράζεται τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και αναζητά λύσεις από τα θεσμικά όργανα που την εκπροσωπούν.

Οι Σύμβουλοι μας ενεργώντας με υπευθυνότητα και ενδιαφέρον εργάζονται συστηματικά και βρίσκονται σε ευθεία σύνδεση με τους ανθρώπους της Περιφέρειας μας καταγράφοντας συνεχώς ό,τι συμβαίνει, αλλά κυρίως ό,τι δεν συμβαίνει μιας και το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί η περιοχή μας είναι η αδράνεια των ανθρώπων που αποτελούν το διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας.

Τουτέστιν, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητήσαμε απαντήσεις για μία σειρά από πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι: η αντιπλημμυρική θωράκιση της ΠΕ Ροδόπης και ειδικότερα η διαχείριση του ποταμού Λίσσου, οι εκκρεμότητες σε μία σειρά από τεχνικά έργα που πρέπει να γίνουν στην ΠΕ Ξάνθης (ΕΟ 55) καθώς και η τουριστική προετοιμασία της Περιφέρειας μας ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν. Πιο συγκεκριμένα και ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται για το «άνοιγμα» του Τουρισμού, η Περιφέρεια μας διατηρεί ακόμη κλειστή τη δίοδο από και προς τη Βουλγαρία στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ξάνθη, ενώ δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για τις κινήσεις προσέλκυσης τουριστών με βάση και τον νέο σχετικό νόμο. Επιπλέον καταδεικνύεται από την παράταξή μας ότι η Διοίκηση δεν στηρίζει την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως ενταγμένο μνημείο στη Λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τέλος, ζητήσαμε εξηγήσεις για όσα έχουν γίνει στη Δράμα σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Εν ολίγοις καλούμε για άλλη μία φορά τη Διοίκηση να ασχοληθεί με ζητήματα ουσίας, να δώσει λύσεις σε πραγματικά προβλήματα που όχι μόνο απασχολούν την περιοχή μας, αλλά φρενάρουν και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button