Ειδήσεις

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης: Ήλθον είδον και απήλθον
…κρυφίως η υπουργός παιδείας κ. Κεραμέως στην Ξάνθη επ΄ ευκαιρία της τελετής για το μνημείο της εβραϊκής κοινότητας Ξάνθης

Προστατευμένη από κλοιό υπηρεσιακών παραγόντων, επισκέφτηκε σχολεία του νομού μας, εξασφαλίζοντας το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό, γιατί όπως λέει και ο ΠΘ Κ. Μητσοτάκης, σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία! Προέβη, μάλιστα, σε δηλώσεις διαφημίζοντας τις καινοτομίες της πολιτικής τής κυβέρνησης για τα εργαστήρια δεξιοτήτων! Λεπτομέρεια, φυσικά, ότι τα περίφημα εργαστήρια δεξιοτήτων δεν διδάσκονται αυτοτελώς στα μειονοτικά σχολεία, αλλά διαχέονται στα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος. Λεπτομέρειες, φυσικά  για την κ. Κεραμέως, η οποία πρωταγωνιστεί σε δηλώσεις αναξιοπιστίας  περί των εκπαιδευτικών θεμάτων, όπως η δωρεά  της CISCO για την τηλεκπαίδευση, που τελικά την πληρώσαμε 2 εκ!

Αθόρυβα επισκέφτηκε και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, για το οποίο μάθαμε πως μπήκε άρον άρον η ταμπέλα, χτες, κυριακάτικα, προκειμένου να υποδεχτεί την υπουργό. Κρίμα που ήρθε τώρα η υπουργός και όχι την άνοιξη  για να δει εξ ιδίοις όμμασι τη «θερμότατη»  υποδοχή του πειραματικού από τους γονείς της περιοχής οι οποίοι για μήνες βρίσκονταν  σε μαζικότατες κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο πειραματικό της βιτρίνας, που τους στερεί το σχολείο της γειτονιάς τους.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεών της συμπεριελάμβανε και επισκέψεις σε δημοτικό και γυμνάσιο, προφανώς για να δηλώσει και εκεί, ότι όλα βαίνουν καλώς.

Πώς να μην καμαρώνει η υπουργός μας

  • για το πανευρωπαϊκό ρεκόρ της χώρας μας, στην παύση της διαζώσης λειτουργίας των σχολείων,
  • για την πρωτοπορία στο άνοιγμά τους με το ανεκδιήγητο πρωτόκολλο 50+1
  • για τα κενά σε εκπαιδευτικούς,
  • για την έκπτωση της λειτουργίας των δομών ειδικής και αντισταθμιστικής αγωγής, όπως τα τμήματα ένταξης, η παράλληλη στήριξη, οι ΣΜΕΑΕ
  • για την τράπεζα θεμάτων που ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως ακόμη ένα  φίλτρο επιλογής και απόρριψης μαθητών και μαθητριών από το εκπαιδευτικό σύστημα.

Βέβαια, θα μπορούσε να  αποζημιώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες με τα προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής του ομότεχνού της Άδωνη Γεωργιάδη ή τα αντιεπιστημονικά προγράμματα της προγεννετικής αγωγής. Αλλά και τους εκπ/κούς με το κουπόνι των 200 ευρώ που τους επιτρέπει, συνεταιρικά με άλλους συναδέλφους τους, να προμηθευτούν τον εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση.

Θα μπορούσε να περάσει βέβαια και μια βόλτα από το πολυτεχνείο Ξάνθης όπου η εμπνευσμένη της ιδέα για την ελάχιστη βάση εισαγωγής πέταξε έξω από το πανεπιστήμιο 30.000 υποψηφίους, άφησε χωρίς φοιτητές την αρχιτεκτονική και   έστειλε πολλούς από αυτούς στους φίλους της κολεγιάρχες-χορηγούς.

Ήρθε να διαπιστώσει από κοντά τα αποτελέσματα της πολιτικής της απαξίωσης και εγκατάλειψης του δημόσιου σχολείου της πολιτικής  εμπορευματοποίησης της γνώσης, που ανοίγει την πόρτα στο σκοταδισμό.

Απέναντι σ’ αυτά, υποσχόμαστε, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι θα δώσουμε τη δική μας μάχη:

  • για το δημόσιο δημοκρατικό ποιοτικό σχολείο της γνώσης και της δημιουργίας  για όλα τα παιδιά
  • για τη Δημοκρατία και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
  • για το δικαίωμα στην εργασία, στην ευτυχία, στη γνώση, στην αναψυχή
  • για ένα κόσμο που σέβεται τον κάθε άνθρωπο με τις ιδιαιτερότητές του

Ο δικός μας δρόμος δεν είναι εύκολος αλλά θα νικήσει, γιατί έχει αυτό που λείπει από τη Δεξιά:  Ελπίδα!

 

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button