Ειδήσεις

Επισκέψεις Ζεϊμπέκ, Στογιαννίδη και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ

Την Πέμπτη 17/2/2022 επίσκεψη πραγματοποίησε στην 1η ΤΟΜΥ,  ο υπεύθυνος της θεματικής επιτροπής  Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π Σ  Γρηγόρης Στογιαννίδης,  συνοδευόμενος από  μέλη της Οργάνωσης.

Η 1η ΤΟΜΥ είναι στελεχωμένη με ένα γιατρό γενικής ιατρικής, μία παιδίατρο, μία νοσηλεύτρια, δύο επισκέπτριες και δύο διοικητικούς υπαλλήλους. Εκκρεμεί για πάνω από δύο χρόνια προκήρυξη για τρεις γιατρούς γενικής ιατρικής,που θα έλυναν το πρόβλημα υποστελέχωσής της. Δεν υπάρχει καμία υποδομή να δέχονται πιθανά περιστατικά Covid και δεν έχουν σχεδόν καμία δυνατότητα να κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού με το γενικό νοσοκομείο Ξάνθης, για ασθενείς που χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας. Η σχέση εργασίας του προσωπικού είναι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου διετούς διάρκειας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η χρηματοδότηση για την επιβίωση των ΤΟΜΥ (μέχρι τώρα γίνεται με προγράμματα ΕΣΠΑ). Το προσωπικό της ΤΟΜΥ, πολύ ευγενικά, μας παρείχε όλες τις πληροφορίες και τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Τη Δευτέρα επίσης 21/2,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο  Υγείας Γ. Στογιαννίδη και μέλη του κόμματος, επισκέφθηκαν το Κ.Υ Ξάνθης. Μετά την ενημέρωση από τη Διευθύντρια της δομής, αναδείχθηκε επίσης το πρόβλημα της υποστελέχωσης των τριών τμημάτων, τα οποία λειτουργούν με τη φιλότιμη προσπάθεια των γιατρών. Το πρόβλημα εντάθηκε ιδιαίτερα στα χρόνια της πανδημίας, όταν το Κ.Υ ανέλαβε ακόμη και εμβολιασμούς κατ’ οίκον,γεγονός που αποδυνάμωσε ακόμη περισσότερο το στελεχιακό δυναμικό.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πλευρά του, στηρίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας και ιδιαίτερα την α/θμια Υγεία, προτείνοντας την απόδοση κινήτρων, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους γιατρούς σε έναν παραμεθόριο νομό, όπως είναι ο Νομός Ξάνθης.

 Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση από τον Υπεύθυνο του ΕΟΔΔΥ, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, στο οποίο διενεργείται ένας τεράστιος αριθμός διαγνωστικών τεστ καθημερινά. Και στη δομή αυτή, το προσωπικό υποχρεώνεται πλέον να μετακινείται καθημερινά και στα περιφερειακά Κ.Υ.  του νομού, με αποτέλεσμα να μένουν λίγοι υπάλληλοι στη δομή.

 Οι εργαζόμενοι μάς εξέθεσαν προβλήματα που αφορούν τη μισθοδοσία τους, την εξαίρεσή τους από τα  βαρέα και ανθυγιεινά, από το επίδομα παραμεθορίου και τη μοριοδότηση, που λαμβάνει το λοιπό επικουρικό προσωπικό.

 Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις και στα αγροτικά ιατρεία του νομού,καθώς και στα Κ.Υ. εκτός Ξάνθης.

Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button