Ειδήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Πολωνό Πρέσβη στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα κ. ArturLompart είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια παλαιότερης συνάντησης των κυρίωνΜέτιου και Lompart, τον Οκτώβριο του 2020, κατά την οποία είχανσυζητηθεί θέματα τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας και, ιδιαίτερα,η δυνατότητα ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της πολωνικής Περιφέρειας Podlaskie, στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία και τη Λιθουανία.

Σήμερα, με τη διαφαινόμενη ύφεση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι κύριοι Μέτιος και Lompartεπιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να προωθήσουν την ανάπτυξη των σχέσεων αυτών. Εξέτασαν επίσης δυνατότητες οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Ο κ. Lompart απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ.Μέτιο να συμμετάσχει στο φετινό WorldUrbanForum,τη διάσκεψη για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς, και η οποία θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιούνιο στην πολωνική πόλη Katowice.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button