Ειδήσεις

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ του επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλου Τοψίδη

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις και αναρτήσεις του Περιφερειάρχη καθώς και δημοσιεύματα, τα οποία αφορούν απόφαση του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού Α.Ε., σχετικά με την δημοπράτηση του τμήματος του οδικού άξονα Ε61 «Σταυρός  Αμυγδαλεώνα – Κρηνίδες», ο επικεφαλής της παράταξης, Χριστόδουλος Τοψίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Αναρτήσεις και δημοσιεύματα τα οποία δημοσιεύονται προσπαθούν να παρουσιάσουν μία επίπλαστη και σίγουρα όχι αληθινή εικόνα επιτυχίας όσον αφορά την πορεία υλοποίησης του Ε61. Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα αναδείξαμε το θέμα αυτό με επερώτησή μας στο Π.Σ. Επιπλέον, όμως,  είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε ότι ο δρόμος αυτός (Καβάλα – Δράμας, νότιο τμήμα του Ε61) τόσο ως μελέτη, όσο και ως έργο, τριχοτομήθηκε σε 3 τμήματα ώστε αυτά να προχωρήσουν παράλληλα και να ολοκληρωθούν παράλληλα. Ο προφανής στόχος ήταν να κερδηθεί χρόνος και το έργο να αποδοθεί σε χρήση πιο έγκαιρα. Το ότι προχωρά το ένα μόνο από τα τρία τμήματα είναι μία ξεκάθαρη αποτυχία της διοίκησης της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης όφειλε να πετύχει αυτό που αρχικά είχε συμφωνηθεί, τα 3 τμήματα να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν παράλληλα.

Ακόμη και σε έναν Περιφερειάρχη με μέτριες επιδόσεις θα μπορούσε εύλογα να του πει ο κάθε πολίτης ότι εάν πετύχαινε να  εξασφαλίσει κυβερνητική χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο αυτό 1/3 του έργου (Σταυρός Αμυγδαλεώνα – Κρηνίδες), τότε τα χρήματα της Περιφέρειας θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλα χρήσιμα οδικά έργα. Δυστυχώς, όμως ο Περιφερειάρχης φαίνεται ότι δεν διεκδίκησε τίποτε από τους πόρους της κεντρικής κυβέρνησης.

Η μόνη «επιτυχία» του Περιφερειάρχη αποτελεί ότι «πέτυχε» για τα υπόλοιπα 2 τμήματα να υπάρχει πλήρης συσκότιση και να μην υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση ούτε ως προς το χρονοδιάγραμμα, ούτε ως προς την χρηματοδότηση του έργου, ούτε κάποια συγκεκριμένη ορατή προοπτική και αυτά δια του στόματος του ίδιου στην συνεδρίαση του Π.Σ.

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή (επί 2,5 χρόνια) του «πέτυχαν» το έργο να πάσχει και σε άλλα σημεία καθώς όπως δηλώθηκε δεν υπάρχει μέριμνα για την σύνδεση (κόμβος) του δρόμου με τις Κρηνίδες και με τον ενταγμένο στην λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Ευχόμαστε εντός του 2022 να προλάβει να πραγματοποιηθεί η διαγωνιστική διαδικασία και να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος μέσα στο 2023 να εγκατασταθεί στην περιοχή και να ξεκινήσει το έργο. Οφείλουμε όμως να απορρίψουμε τους αναίτιους πανηγυρισμούς και να ζητήσουμε από την διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την συνολική ολοκλήρωση του νοτίου τμήματος του Ε61 «Καβάλα – Δράμα», το οποίο προβλέπεται από τον χωρικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής και το οποίο αποτελεί και δέσμευση στα πλαίσια της Ε.Ε.»

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button