ΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο Κ. ΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο Κ. ΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι γνωστές πλέον δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας ο οποίος αρνήθηκε να χαρακτηρίσει ως Γενοκτονία, τη μαζική δολοφονία των προγόνων μας, έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής υπονόμευσης, η οποία ακολουθήθηκε από την ψήφιση του σχετικών νόμων αναγνώρισης από τη Βουλή των Ελλήνων και συνδέονται, μεταξύ των άλλων και με την απόδοση τιμής στο βασικό υπεύθυνο της Γενοκτονίας   Μουσταφά Κεμάλ. 

Ο Υπουργός Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, για να υποστηρίξει τη θέση του, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η επιστήμη δεν αποδέχεται τον όρο Γενοκτονία για την περίπτωση των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων προγόνων μας, χρησιμοποιώντας την έννοια της εθνοκάθαρσης.

Σε ότι αφορά λοιπόν το ζήτημα της Γενοκτονίας παραθέτουμε τρεις θέσεις που καταρρίπτουν τον ισχυρισμό της άρνησης.

Η πρώτη είναι η επιστημονική τεκμηρίωση του όρου Γενοκτονία και του Ολοκαυτώματος από τον Ραφαήλ Λέμκιν, ο οποίος για να εισάγει τον σχετικό ζήτημα στον ΟΗΕ, αναφέρθηκε στην Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων. Εκεί βασίστηκε ο όρος, που στο πρώτο συνθετικό έχει την ελληνική λέξη “Γένος” , αλλά και το κυρίαρχο κείμενο στη διεθνή σκηνή, που είναι η Σύμβαση για την Πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας που ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1948.

Η δεύτερη είναι το ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι επιστήμονες στον κόσμο που ασχολούνται με το ζήτημα, Ένωση η οποία το 2007 αναγνώρισε ως Γενοκτονία το μαζικό έγκλημα εναντίον των προγόνων μας. Θυμίζουμε ότι όλοι οι πρώην πρόεδροι της Ένωσης έστειλαν πρόσφατα επιστολή στο Γερμανικό κοινοβούλιο για να αναγνωρίσει και αυτό με τη σειρά του το έγκλημα εναντίον των Ελλήνων ως Γενοκτονία.

Και η τρίτη είναι, οι αναφορά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο το 1992 δημιούργησε διεθνές δικαστήριο με μόνο σκοπό να δικάσει άτομα για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που διαπράχθηκαν στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αναδεικνύοντας το ζήτημα της «εθνοκάθαρσης», την απομόνωση δηλαδή καθορισμένης περιοχής από εθνική ή εθνοτική ομάδα χωρίς να αφεθούν ίχνη. Την εθνοκάθαρση ο ΟΗΕ την αποδέχθηκε ως σχέδιο Γενοκτονίας. 

Είναι πράγματι αδιανόητο για όλους όσους  αγωνίζονται ανιδιοτελώς  για την αναγνώριση της Γενοκτονίας να υπάρχει η πολιτική υπονόμευσης του ζητήματος και  αρνητής της Γενοκτονίας να είναι  ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας  !

Έτσι για τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλούς άλλους που για συντομία δεν αναφέρουμε στο ψήφισμά μας, 

Επειδή το μαζικό έγκλημα εναντίον των προγόνων μας έχει  ψηφισθεί ως Γενοκτονία από τη Βουλή των Ελλήνων, της Αρμενίας, της Σουηδίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, από ομοσπονδιακά κοινοβούλια της Αυστραλίας, από πολιτείες των ΗΠΑ, έχει γίνει αναφορά στον ΟΗΕ, στον ΟΑΣΕ και στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, ενώ έχει αναγνωρισθεί και από τους σχετικούς επιστημονικούς  φορείς

Επειδή η άρνηση της Γενοκτονίας συνιστά αδίκημα σύμφωνα με το σχετικό νόμο

Επειδή επιθυμούμε η αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας να αποτελεί μείζον εθνικό, διεθνές ιστορικό, διπλωματικό, πολιτικό και κυρίως ηθικό ζήτημα, 

Ζητούμε την αποπομπή του Υπουργού Παιδείας, 

τη δημόσια τοποθέτηση της κυβέρνησης για την καταδίκη των σχετικών απόψεων και 

την ενίσχυση από μέρους της, του αγώνα  υπέρ της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

 

Για τα Ποντιακά Σωματεία

Η οργανωτική επιτροπή

 

Βασιλειάδης Θωμάς

 

Κεσαπίδης Ιωάννης

 

Κυριακίδης Χρήστος

 

Περσίδης Ευστάθιος

 

Σαρηπαυλίδης Θεόδωρος

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button