διαίτερη στήριξη θα έχει η Θράκη μέσα απ’ το νέο αναπτυξιακό νόμο προτάσσοντας μεγαλύτερα κίνητρα για επενδύσεις. Όπως έλεγε νωρίτερα στο newmoney ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, θα υπάρξουν σήμερα νομοτεχνικές βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή.

Η πρώτη θα προβλέπει ότι οι μεσαίες επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε επενδύσεις στους τρεις νομούς της περιοχής θα μπορούν να λάβουν μέσω του αναπτυξιακού νόμου όχι μόνο ενίσχυση μέσω φορολογικής απαλλαγής, όπως ισχύει σε όλη την Επικράτεια, αλλά και επιχορήγησης.

Η δεύτερη θα προβλέπει bonus στη βαθμολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τους τρεις νομούς προκειμένου να μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου.

Από εκεί  και έπειτα το νομοσχέδιο προβλέπει συνολικά  για την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης  το μέγιστο ποσοστό του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων λόγω της επέκτασης της έννοιας της παραμεθόριας ζώνης από 15 χλμ σε 30 χλμ. Έτσι οι ενισχύσεις των επενδυτικών σχεδίων μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί να φτάσουν ως το 60% του προϋπολογισμού τους, των μεσαίων επιχειρήσεων 70% και των μικρών επιχειρήσεων 80%.

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε ενεργά τις παραμεθόριες περιοχές. Με αυτές τις βελτιώσεις δίνουμε μία επιπρόσθετη βοήθεια για την ανάπτυξη της Θράκης. Να βοηθήσουμε τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ώστε οι νέοι στην περιοχή να μείνουν και να έχουν ένα λαμπρό μέλλον εκεί», σχολίαζε στο newmoney ο κ. Παπαθανάσης.