Ειδήσεις

ΤΑ ΣΧΟΛΕIΑ – Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – Η ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ

Άνοιξαν τα σχολεία και φέτος, εν µέσω πανδηµίας κορονοϊού. Εφέτος πέραν των άλλων θεµάτων- προβληµάτων , που συνοδεύουν κάθε χρόνο το άνοιγµα των σχολείων, είχαµε και τον πόλεµο της µάσκας.

∆εν ήταν βέβαια δυνατόν να περιµένουµε να περάσει η µάσκα “αβρόχοις ποσί”.

Έκαναν λοιπόν την εµφάνισή τους στα ΜΜΕ κάποιοι ευτυχώς ελάχιστοι ακραίοι, που τα βάλανε µε τη µάσκα. Η µάσκα στερεί την ελευθερία µας και φυσικά την ελευθερία των παιδιών µας, είναι επικίνδυνη για τα παιδιά µας, είναι πιο επικίνδυνη και από αυτόν ακόµη τον κορονοϊό.

Οι γιατροί µας λένε ψέµατα ότι οι µάσκες είναι το πιο αποτελεσµατικό µέτρο ενάντια στη µόλυνση όλων µας από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση, οι γιατροί και τα ΜΜΕ τα παίρνουν χοντρά από τους καπιταλιστές ,που πλουτίζουν από το σενάριο περί κορονοϊού. Τέτοιες και άλλες ανάλογες ακραίες θέσεις ακούγονται από συνανθρώπους µας που πάντα θέλουν να πάρουν την όποια δηµοσιότητα κατορθώσουν στα ΜΜΕ και την κοινωνία.

Και ενώ εκτιµούσα ότι αυτοί η ελάχιστοι ψεκασµένοι θα σταµατούσαν µετά το σόου της πρώτης µέρας στο σχολείο, δυστυχώς σήµερα άκουσα και για καταλήψεις σχολείων.

Έλεος. Νοµίζω ότι πρέπει η πολιτεία να σταµατήσει άµεσα αυτές τις συµπεριφορές, εφαρµόζοντας το νόµο και προστατεύοντας τα παιδιά τα εγγόνια µας και όλη την κοινωνία από τους µπαχαλάκηδες. Όσοι θέλουν να µη φοράνε τη µάσκα, να µη συµµορφώνονται µε τους νόµους ,τους κανόνες και τις οδηγίες των επιστηµόνων ,καλά θα κάνουν να αποµονωθούν στο δικό τους µικρόκοσµο , όσο βέβαια δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων τους.

Όσο ο καθένας µας έχει δικαιώµατα στα πλαίσια της ανθρώπινης κοινωνίας, άλλο τόσο έχει και υποχρεώσεις, που απορρέουν από την κοινωνική συµβίωση.

Το “κοινωνικό συµβόλαιο” πάνω στο οποίο εδράζεται η κοινωνία των ανθρώπων (Hobbes) το δίκαιο και η δηµοκρατία, θέτουν τους κανόνες λειτουργίας της κοινωνίας µας και αυτούς οφείλουµε να ακολουθούµε όλοι µας.

Όσο για τους περίεργους, ακραίους, υποκινούµενους ή όχι, στα πλαίσια της δηµοκρατίας, έχουν το δικαίωµα να εκφράζονται και να διαφωνούν, όχι όµως να επιβάλλουν τις απόψεις τους, κόντρα στο δίκιο και τα δικαιώµατα ολόκληρης της κοινωνίας .

Για τις οµάδες κοινωνικής δράσης

Κοµνηνός Γιώργος οικονοµολόγος

Εάν συµφωνείτε µε τις Οµάδες Κοινωνικής ∆ράσης ενώστε τη φωνή σας µαζί µας και ενταχθείτε σε κάποια Οµάδα ∆ράσης για να αγωνιστούµε µαζί για την λύση των προβληµάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε µαζί µας στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Οµάδες Κοινωνικής ∆ράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι µαζί µπορούµε να κάνουµε µια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιµένουµε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούµε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button