Ειδήσεις

Μαρία Αθανασίου – ΚΙΝΑΛ: «Η χώρα οδεύει προς νέο μνημόνιο»

«Η κυβέρνηση λέει τη μισή αλήθεια όταν μιλάει για παγκόσμια κρίση στην ενέργεια. Η άλλη μισή αλήθεια είναι η απολιγνιτοποίηση, όπου η συμμετοχή του λιγνίτη στο μείγμα της ενέργειας έχει μειωθεί στο 10%», ανέφερε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του KINAL η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου.

Η βουλευτής που προέβλεψε ότι η χώρα οδεύει προς νέο μνημόνιο, υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ανεργία των νέων στην Ευρώπη και εξαιρετικά υψηλή ανεργία και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση αύξησε το εξωτερικό χρέος της χώρας κατά 140 δισ. ευρώ.

«Οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, λογαριασμούς ρεύματος, είναι τέτοιες που καθιστούν αμφίβολο, αν θα μπορεί κάθε πολίτης να βγάλει το μήνα. Ρόλος του κράτους δεν είναι να ροκανίζει το εισόδημα του πολίτη. Χρέος του κράτους είναι το εξασφαλίζει για την ευημερία του πολίτη. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να καταπολεμήσει την ακρίβεια που δοκιμάζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», είπε η Μαρία Αθανασίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να προχωρήσει σε μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ καυσίμων, όπως έχουν κάνει όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, «προτίμησε να κρύβεται πίσω από τα τερατώδη ελλείμματα που δημιούργησε η ίδια, προβαίνοντας, μεταξύ άλλων, σε απευθείας αναθέσεις δις ευρώ, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων».

«Βγείτε στην κοινωνία να μιλήσετε στους πολίτες που μένουν άναυδοι, αντικρίζοντας τους λογαριασμούς ρεύματος και του φυσικού αερίου και δεν γνωρίζουν καν πως θα ανταπεξέλθουν στα έξοδα του μήνα», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε: «Λέτε ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι χαμηλότερες σε σχέση με την Ευρώπη. Δεν αναλογιστήκατε όμως ότι το μηνιαίο εισόδημα του μέσου Έλληνα, είναι πολύ χαμηλότερο από του μέσου Ευρωπαίου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button