Ειδήσεις

Μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Παιδικό χωρίο SOS

Στις 20/12/21 το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη. Εκεί, αντιπροσωπεία του 15-μελούς μαζί με τους καθηγητές τους παρέδωσαν ένα σεβαστό ποσό στις υπεύθυνες του Παιδικού χωριού SOS για την κάλυψη κάποιων αναγκών τους.

Το ποσό συγκέντρωσαν οι μαθητές της Α Γυμνασίου στα πλαίσια της δράσης “Νοιάζομαι και Ενεργώ” που ανέλαβαν οι καθηγήτριες του Γυμνασίου κ. Α. Καλλίδου, Α. Τόνια, Χ. Χατζοπούλου και Κ. Πασχαλίδου.

Μέσα από τη δράση αυτή οι μαθητές μας έδειξαν την αλληλεγγύη τους και αγάπη τους σε συνομηλίκους τους που αντιμετωπίζουν κάποια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης βρίσκεται στο Αρίστηνο του Δήμου Αλεξανδρούπολης και φιλοξενεί σήμερα 20 παιδιά που καλύπτουν ένα μεγάλο ηλικιακό φάσμα και μεγαλώνουν με τη φροντίδα των γονέων SOS και ενός συνόλου επιστημόνων που μεριμνούν για την ψυχική και σωματική τους υγεία. 

Τα παιδιά του Χωριού SOS είναι πλήρως ενταγμένα στην κοινωνική ζωή της τοπικής κοινωνίας, φοιτούν στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης, παρακολουθούν φροντιστήρια, αθλητικές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες κ.α, χάρη στις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button