Ειδήσεις

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ “ΜΗΤΡΙΚΗ” ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Αναφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ)

Απροκάλυπτα η ΝΔ διά στόματος του αρχηγού της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του, επιχειρεί να πείσει πως είναι φυσιολογική η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία της Θράκης. Γίνεται σύμμαχος της Τουρκίας, που προωθεί με στρατηγική υπομονή, μέσω του Προξενείου στην Κομοτηνή, ανθελληνική προπαγάνδα στοχεύοντας έτσι στην τουρκοποίηση της ακριτικής μας περιοχής.
Στην Θράκη όμως, κατοικούν 120.000 μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα που, σύμφωνα και με την συνθήκη της Λωζάνης, είναι Έλληνες πολίτες. Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διδάσκεται στα δημόσια σχολεία η «μητρική τους γλώσσα» (η τουρκική), είναι παραπλανητική και ανυπόστατη καθώς, η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή δεν είναι τουρκική (μόνο κατά ένα ποσοστό της είναι Οθωμανοί Τούρκοι).
Για ποιόν λόγο λοιπόν επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης να δημιουργήσει τετελεσμένο τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, προτείνοντας να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα στα σχολεία τους; Και γιατί συνεργεί με την τουρκική προπαγάνδα, που υποχρεώνει πολλούς Πομάκους να δηλώνουν Τούρκοι προκειμένου να αποφεύγουν προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς; Γιατί κωφεύουν στο δικό τους αίτημα να φτιαχτεί δημόσιο σχολείο, όπου θα διδάσκονται μόνο τα ελληνικά και όχι τα τουρκικά, καθώς δεν είναι η μητρική τους γλώσσα;
Αν θυμηθούμε και τις επισκέψεις της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην Τουρκία, είναι πασιφανής η συνέργεια της ΝΔ στον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας που ο ΣΥΡΙΖΑ πράττει με θύμα την Μακεδονία μας.
Η Ε.ΠΟ.Σ, που γεννήθηκε από τον αγώνα για την προάσπιση της Μακεδονίας μας, υπενθυμίζει και τώρα στους προσκυνημένους πολιτικούς του συστήματος: Έχετε κληθεί να υπηρετήσετε Έλληνες και στους Έλληνες στο τέλος θα λογοδοτήσετε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ)
Η Εκτελεστκή Γραμματεία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button