“Καλύτερα να μη μιλάνε ….”

Βγαίνει ο πρωθυπουργός και στέλνει μήνυμα να σταματήσει η καταστροφολογία και η μιζέρια….. Έρχεται από την άλλη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνει λόγο για ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις της Ν.Δ. που θα βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο…. Παράλληλα έχουμε τις διάφορες εξεταστικές επιτροπές που συνεδριάζουν για το θεαθήναι …… Παραπομπές, διαγραφές, εξιλαστήρια θύματα για να εντυπωσιάσουμε την κοινή γνώμη και στην ουσία η όλη ομιχλώδης και θορυβώδης πολιτική κατάσταση βρίσκεται στο ίδιο σημείο…..

Βγαίνει ο πρωθυπουργός και στέλνει μήνυμα να σταματήσει η καταστροφολογία και η μιζέρια…..


Έρχεται από την άλλη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνει λόγο για ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις της Ν.Δ.  που θα βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο….


Παράλληλα έχουμε τις διάφορες εξεταστικές επιτροπές που συνεδριάζουν για το θεαθήναι ……


Παραπομπές, διαγραφές, εξιλαστήρια θύματα για να εντυπωσιάσουμε την κοινή γνώμη και στην ουσία  η όλη ομιχλώδης και θορυβώδης πολιτική κατάσταση βρίσκεται στο ίδιο σημείο…..


Καμία εξυγίανση και καμία ανανέωση στο βάθος…..



ώΗ καθημερινότητα του πολίτη γίνεται όλο και πιο ζοφερή και ο πρωθυπουργός επιμένει να αγνοεί την αγωνία του κόσμου….


Πώς μπορεί το μυαλό σου να μην πάει στην καταστροφή, όταν θέλοντας και μη οι μίζερες καταστάσεις πληθαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή σου…..;


Και φυσικά το τραγικό του ζητήματος δεν είναι η μιζέρια της τσέπης, αλλά η μιζέρια του μυαλού και της ψυχής………


Αν κάπου θα πρέπει να βάλουμε φρένο είναι σε αυτή τη μιζέρια στη μιζέρια του πνεύματος, που δε μας οδηγεί μπροστά ως κοινωνία και μας κάνει πειθήνια όργανα των πολιτικών που κρατούν τα ηνία της χώρας…..


Αλήθεια ποιο μήνυμα θέλησε να στείλει και πάλι ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, όταν πριν από λίγες μέρες μίλησε για αυτό που αισθάνεται…..…. ” Νιώθω μόνος….Έχω ακριβώς το ίδιο και χειρότερο αίσθημα όπως είχα επί χούντας…”….



ώΔε χρειάζεται να έχεις το IQ του Νίκου Λυγερού για να καταλάβεις ότι ως Έλληνες διανύουμε το μεσαίωνα της σύγχρονης ιστορίας μας….


Δεν  μπορούμε πλέον να μιλάμε ούτε για μέση κατάσταση, ούτε για στασιμότητα….


Για μια στασιμότητα που το κοντέρ αν θα αρχίσει να λειτουργεί θα δείξει ανοδική πορεία…..


Η πτωτική πορεία μας δυστυχώς συνεχίζεται και πλέον μπροστά μας φαντάζει το ναδίρ και όχι το ζενίθ…..


Το τέλμα που επικρατεί σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικοοικονομικοκοινωνικής και πνευματικής ζωής του τόπου μας κόβει τα φτερά των αισιόδοξων σκέψεων και της ελπίδας…..


Η κοινωνία μπούχτισε από λόγια και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων…..


Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι εξεταστικές για το Βατοπαίδι και τη SIEMENS…..


Το μπαλάκι των ευθυνών θα πρέπει να σταματήσει το αέναο πέταγμα ανάμεσα στις δυο πλευρές και κάποιοι να τιμωρηθούν….


Αν δεν μπουν οι ψεύτες και οι κλέφτες του πολιτικού συστήματός μας πίσω από τα σίδερα ο λαός δε θα πειστεί ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο…..



ώΜέχρι τότε φυσικό και επόμενο είναι να μιλούν οι περισσότεροι για καταστροφολογία και μιζέρια…..


Και δεν το κάνουν γιατί είναι πικρόχολοι, κακεντρεχείς ή μαζοχιστές, αλλά γιατί οι ίδιοι οι πολιτικοί με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους, τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια καταστρέφουν τη ζωή τους και την κάνουν πιο μίζερη……



Μια εικόνα να ρίξει κανείς στην πόλη μας και θα το καταλάβει……


Σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα έχει σταματήσει…..


Οι πολίτες έχουν κλειστεί στο καβούκι τους με κινήσεις μετρημένες και επιφυλακτικές …..


Διανύουμε περίοδο εκπτώσεων και η κίνηση στην αγορά κάθε άλλο παρά η ποθητή από τους καταστηματάρχες είναι ……


Από την άλλη μέσα σε ένα μήνα σε επίπεδο χώρας αυξήθηκαν οι άνεργοι κατά 70.000 περίπου και αναλογιστείτε το ποσοστό που αντιστοιχεί για την περιοχή μας ….


Ελάχιστα πια τα εργοστάσια που υπάρχουν και πιο μετρημένα στα δάχτυλα των χεριών μας αυτά που μπορούν και πληρώνουν κάθε μήνα τους εργαζόμενους που απασχολούν……


Γιατί πια πέρα από τους ανέργους υπάρχει και μια νέα κατηγορία εργαζομένων…αυτή των ατόμων που ναι μεν ξυπνούν κάθε πρωί και πάνε στη δουλειά τους, αλλά είναι μήνες απλήρωτοι και δε γνωρίζουν και πότε θα πληρωθούν…. 


Καλά για το κλείσιμο της ΕΒΖ και του Ζαχαρουργείου της Ξάνθης που λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο και η τελική ταφόπλακα που μπήκε προχθές μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, τα λόγια είναι περιττά, όπως και κάθε σχολιασμός…..


Η κίνηση αυτή αποδεικνύει την κοροϊδία απέναντι στο λαό της περιοχής από τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο…..


Για αυτό καλύτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης και της ηθικής και πνευματικής μιζέριας καλύτερα να μιλάνε όσο το δυνατόν λιγότερο οι έχοντες καρέκλες εξουσίας …..


Σχετικά Άρθρα

Back to top button