Έξω τα κόμματα από τις τοπικές και Περιφερειακές εκλογές

Ο δήμαρχος Σταυρούπολης με την τοποθέτησή του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 14 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους διατυπώνει μία πρόταση που θα πρέπει να βάλλει σε σκέψεις τους πολιτικούς οι οποίοι θα θεσμοθετήσουν τον Καλλικράτη.
Θα πρέπει να σκεφθούν και να βάλουν στην ζυγαριά πρώτα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και ύστερα το όποιο πολιτικό τους συμφέρον. Όμως πρώτιστα εκείνοι που θα πρέπει να αναλογιστούν αυτά που καταθέτει ο δήμαρχος Σταυρούπολης είναι οι πολίτες κάτοικοι των περιφερειών και ιδιαίτερα της δικής μας η οποία βάλεται από παντού.

Μία διαφορετική πρόταση ακούγεται από τον Δήμαρχο Σταυρούπολης Γεώργιο Καρασακαλίδη σχετικά με την ανάμειξη των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές  με ή χωρίς τον Καλλικράτη η οποία έκανε αίσθηση στα τοπικά πολιτικά πράγματα.


Απαγκίστρωση των Περιφερειακών εκλογών από τα κόμματα προτείνει ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης  χωρίς η εκλογή του Γενικού Γραμματέα να είναι ένα πρόκριμα των Εθνικών εκλογών. «Κάθε φορά που έχουμε εκλογές πρώτου ή δευτέρου βαθμού τα κόμματα χρίζουν υποψηφίους και μεταβάλλουν την όλη διαδικασία σε προγνωστικά  για τις Εθνικές εκλογές», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Στην συνέχεια ο κ. Καρασακαλίδης προτείνει η ψήφιση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας  και του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πρέπει να αποτελείται από  προσωπικότητες  από όλους τους Νομούς και όλους τους κομματικούς χώρους με ενιαίο ψηφοδέλτιο.


Τέλος ο κ. Καρασακαλίδης τονίζει λέγοντας πώς: «Αν θέλουμε να μιλάμε για την Ευρώπη των Περιφερειών, για  ανάπτυξη της Περιφέρειας και δεν εννοούμε πρόκριση των Εθνικών Εκλογών και ποσοστά των κομμάτων, τότε και μόνο τότε οι αυτοδιοικητικοί που θα εκλέγονται θα εκλέγονται από τις τοπικές κοινωνίες. Τα κόμματα θα πρέπει να μείνουν έξω και μακριά από την διαδικασία εκλογής του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης και τον ρόλο θα τον έχουν πραγματικά οι ίδιες οι κοινωνίες».


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button