Ειδήσεις

Κατασκευή e-shops: Επιλέγουμε διαδικτυακά, αγοράζουμε ψηφιακά

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με δύο λέξεις που δίνουν πολύ παραστατικά την εικόνα του: είναι «ψηφιακός» και σε μεγάλο βαθμό «ασύρματος». Πάρα πολλές δραστηριότητες που γίνονταν «χέρι με χέρι» σε φυσικά καταστήματα μπορούν πλέον να γίνουν πολύ εύκολα μέσω υπολογιστή, αφού πολλές επιχειρήσεις έχουν αξιοποιήσει τις δυνατότητες του Διαδικτύου και έχουν μεταφέρει εκεί τις εργασίες τους. Και αυτό είναι κάτι που ισχύει όχι μόνο για τις παλαιότερες επιχειρήσεις που κάνουν άνοιγμα στις νέες τεχνολογίες, αλλά και για νέες, start up εταιρείες που έχουν εξαρχής τη βάση τους στο Ίντερνετ.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η παραδοσιακή βόλτα στα μαγαζιά, το «χάζεμα» στις βιτρίνες και η διαδικασία της δοκιμής και της επιλογής προϊόντων όπως π.χ. τα ρούχα και τα παπούτσια έχουν χάσει τη μαγεία τους, η αγορά μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων παρουσιάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα που δεν γίνεται να παραβλεφθούν. Αυτά είναι η ταχύτητα με την οποία ο χρήστης μπορεί να επισκεφθεί πολλές και διαφορετικού τύπου ιστοσελίδες, η ποικιλία των παρουσιαζόμενων εταιρειών και προϊόντων, η εύκολη σύγκριση των τιμών για το ίδιο προϊόν που πωλείται από δύο ή περισσότερες εταιρείες και, φυσικά, η εύρεση ευκαιριών και προσφορών.

Εκείνο που χρειάζεται για τη δημιουργία ιστοσελίδων ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι το στήσιμο μιας ιστοσελίδας που να συγκεντρώνει κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι η άρτια εμφάνιση, ώστε η ιστοσελίδα να είναι ελκυστική στην όψη και να προκαλεί τον καταναλωτή να αγοράσει από εκεί, η χρηστικότητα, ώστε η συναλλαγή να ολοκληρώνεται γρήγορα και αποτελεσματικά για τον πελάτη, και φυσικά η πληρότητα. Η ιστοσελίδα, δηλαδή, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστική ως προς τα χαρακτηριστικά των προϊόντων που παρουσιάζει και φυσικά απόλυτα… φιλαλήθης στις τιμές της, χωρίς να επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις στους καταναλωτές, όπως π.χ. εκ των υστέρων χρεώσεις για τα μεταφορικά.

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι λίγοι επιτήδειοι ή κακοί επαγγελματίες, όπως συμβαίνει με κάθε χώρο που βρίσκεται στην αρχή της πορείας του, αλλά αυτοί είτε υποσκελίζονται από τους υγιείς και σοβαρούς επιχειρηματίες είτε αντιμετωπίζουν τη δίκαιη απαξίωση και περιφρόνηση του καταναλωτικού κοινού και οδηγούνται στο αναπόφευκτο τέλος τους. Οι περισσότερες, όμως, εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε τις αντίστοιχες του φυσικού εμπορίου και διαθέτουν πάντα ποιοτικά προϊόντα, και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές, αφού γλιτώνουν και ένα μεγάλο μέρος από τα έξοδα που επιβαρύνουν τις υπόλοιπες εταιρείες. Δείτε εδώ πληροφορίες για προσφορά δημιουργίας ιστοσελίδας  eshop.

Για παράδειγμα, ένα e-shop δεν έχει να σκεφτεί το κόστος των ενοικίων ενός φυσικού καταστήματος, ενώ και η διαφήμισή του μπορεί να γίνει με λιγότερο κοστοβόρους τρόπους. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν αποκτήσει και έναν ανέλπιστο σύμμαχο στον τομέα της προβολής και της διαφήμισής τους, που δεν είναι άλλος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με πρωτεργάτη το Facebook και πιο δυναμικό «παίκτη» το Instagram, τα social media δείχνουν να αποτελούν όχι μόνο τον φορέα μέσω του οποίου τα προϊόντα γνωστοποιούνται και παρουσιάζονται στους πελάτες, αλλά και την πλατφόρμα για την πραγματοποίηση των εμπορικών συναλλαγών.

Χάρη σε όλες αυτές τις ευκολίες που εξασφαλίζει η τεχνολογία στην προώθηση και κατασκευή ιστοσελίδων σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο επιχειρείν είναι σίγουρα πολύ πιο ελκυστικό, χρηστικό και επωφελές για όλες τις πλευρές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button