Στις 12 Ιανουαρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον Underground FM.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών  η ΓΕΦΥΡΑ, αναφέρει:

 

Στις 12 Ιανουαρίου 2016 εκδικάζεται η έφεση του συμφοιτητή μας –πρώην προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα»- για την ύπαρξη και λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού των φοιτητών «Underground Radio 100,3 FM».

 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών  η ΓΕΦΥΡΑ, αναφέρει:

 

Στις 12 Ιανουαρίου 2016 εκδικάζεται η έφεση του συμφοιτητή μας –πρώην προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα»- για την ύπαρξη και λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού των φοιτητών «Underground Radio 100,3 FM».

 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός υπάρχει και λειτουργεί (διαδικτυακά μόνο πλέον) βασιζόμενος στην εθελοντική δράση των μελών του, στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισοτιμίας και δεν εξυπηρετεί οικονομικά, πολιτικά και εμπορικά συμφέροντα, καθώς δεν συντηρείται από εξωτερικούς φορείς όπως χορηγίες και διαφημίσεις, αλλά ούτε και από πανεπιστημιακά κονδύλια παρά μόνο από συλλογικές δράσεις των μελών του, χωρίς προσωπικό όφελος.

 

Γενικά ο Π.Σ.Φ.Ξ. και ειδικότερα η ραδιοφωνική ομάδα, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους διεκδίκησαν την επίσημη άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού, με τη στήριξη 1.266 φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ξάνθης, του Συλλόγου Οικοτρόφων (στο χώρο των εστιών βρισκόταν ο πομπός και η κεραία του σταθμού μας) και του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης. Ως αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης, το πανεπιστήμιο και ειδικότερα η πρυτανεία, μετά από σειρά συζητήσεων και συνεδριάσεων, δεσμεύθηκε στη σύγκλητο της 11ης Απριλίου 2006 για την έναρξη των απαιτούμενων διαδικασιών απόκτησης της σχετικής άδειας, χωρίς όμως η νομιμοποίηση να πραγματοποιηθεί ποτέ λόγω σειράς γραφειοκρατικών κωλυμάτων. Τέτοια κωλύματα που συνετέλεσαν στην μη αδειοδότηση του σταθμού είναι η μη λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης του Δ.Π.Θ, το καθεστώς της χρήσης της άδειας, η μη εφαρμογή του νόμου από το Ε.Σ.Ρ. (από το οποίο δεν έχει δοθεί άδεια σε ΚΑΝΕΝΑ ραδιόφωνο τα τελευταία δεκαέξι χρόνια) και ίσως και άλλων λόγων που δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα.

 

Μετά από επτάμισι χρόνια αναμονής για αδειοδότηση κι εν μέσω καλοκαιριού (στις 8 Αυγούστου 2013), κλιμάκιο της «Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων», της Εισαγγελείας και της Ασφάλειας Ξάνθης, αποφάσισε να εφαρμόσει τον νόμο, επενέβη στο κτίριο του Π.Σ.Φ.Ξ «Η Γέφυρα» προχωρώντας στη σύλληψη ενός μέλους του συλλόγου και την κατάσχεση του εξοπλισμού του σταθμού. Ακολούθησε δικαστήριο στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 όπου ο εν λόγω φοιτητής αθωώθηκε, αλλά οι κατηγορίες πέρασαν στον τότε πρόεδρο, ο οποίος αδίκως στις 30 Ιανουαρίου 2015 καταδικάστηκε ερήμην του σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

 

Σας καλούμε όλους και όλες την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 08.30 να απαιτήσουμε με την παρουσία μας στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης την αθώωση του συμφοιτητή μας και το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών, ιδιαίτερα εντός του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button