Η Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης βρίσκεται σε μόνιμο παραλήρημα, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η ρηχή και ανεύθυνη στάση που ακολουθεί καταρρίπτεται από τις πράξεις και τα έργα της Κυβέρνησης που δίνει συνεχώς τις καλύτερες απαντήσεις στην μικροπολιτική αντιπολίτευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

        Περίπου 1,6 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικοί μέσα σε 24 ώρες πραγματοποίησαν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο που είχε  ως αποτέλεσμα την έγκαιρη ανίχνευση σχεδόν 16.000 εν δυνάμει κρουσμάτων, την απομόνωσή τους και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Εύλογο να αναρωτιούνται οι πολίτες: εάν είχαμε ακούσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν να μην ανοίξουν τα σχολεία, τι θα γινόταν αυτά τα κρούσματα που θα κυκλοφορούσαν χωρίς να το ξέρουν; Με πόσους ανθρώπους θα ερχόντουσαν σε επαφή; Πόσοι θα κολλούσαν;

        Ως ψευδείς και παντελώς αβάσιμοι μπορούν να θεωρηθούν οι ισχυρισμοί  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι στην Ευρώπη προσφέρονται  σε όλους τους πολίτες δωρεάν P.C.R.. Η αλήθεια είναι ότι τα δωρεάν  P.C.R. παντού στην Ε.Ε. γίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια – προϋποθέσεις, όπως σε συμπτωματικούς πολίτες και στενές επαφές. Πουθενά δε γίνεται συνταγογράφηση, δηλαδή χρέωση σε ασφαλιστικό φορέα.

        Η Κυβέρνηση συνεχίζει το γενναίο και ρεαλιστικό σχέδιο ενισχύσεων για νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις. Συνολικά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν διατεθεί περισσότερα από 1,3 δισ. ευρώ. Για τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε μέτρα στήριξης ύψους 400 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής σε σφοδρότητα διεθνής ενεργειακή κρίση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, που δίνεται αναλογικά με τα οικονομικά μεγέθη της χώρας, που πρώτη η Ελλάδα ανακοίνωσε ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε.. Μόνο φθηνή και αντιπαραγωγική μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να μειώσει το σημαντικό αυτό μηχανισμό στήριξης.

        Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης είναι η γνωστή Αντιπολίτευση όχι σε όλα. Είναι εμφανές λοιπόν ότι όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει το παραμικρό παράδειγμα στους πολίτες αλλά αντιθέτως φλερτάρει και συντάσσεται με τις πιο ακραίες τάσεις της  Κουμουνδούρου.

 

Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Ν. ΞΑΝΘΗΣ