Νίκη σωτηρίας για τη SKODA ΞΑΝΘΗ

Το 5ο γκολ του Μαρσελίνιο στο φετινό πρωτάθλημα ήταν αρκετό για να δώσει την νίκη στη SKODA ΞΑΝΘΗ επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 65′ κατάφεραν να πετύχουν το νικητήριο τέρμα και να φτάσουν τους 35 βαθμούς στον σχετικό πίνακα. Αποβλήθηκε ο Φλίσκας στο 93′.

   Το 5ο γκολ του Μαρσελίνιο στο φετινό πρωτάθλημα ήταν αρκετό για να δώσει την νίκη στη SKODA ΞΑΝΘΗ επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 65′ κατάφεραν να πετύχουν το νικητήριο τέρμα και να φτάσουν τους 35 βαθμούς στον σχετικό πίνακα. Αποβλήθηκε ο Φλίσκας στο 93′.


 


Περιγραφή αγώνα


Μέτριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Αστέρα Τρίπολης. Λίγες οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες σε ένα 45λεπτο χωρίς ρυθμό εξαιτίας και του δυνατού αέρα αλλά και των πολλών διακοπών στο παιχνίδι. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-1 δύο φορές με τον Παπάζογλου, ενώ η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου θα μπορούσε να σκοράρει με την κεφαλιά του Πόι ή το σουτ του Μπόατεγκ λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου.


Η επανάληψη ξεκίνησε διαφορετικά. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ανέβασε ρυθμούς και το παιχνίδι έγινε καλύτερο. Από το ξεκίνημά του απέκτησε καλύτερο τέμπο και μετά από λίγα λεπτά ήρθαν και οι ευκαιρίες. Το δοκάρι με το φάουλ του Πόι και η φάση με το σουτ του Ουριμπάρι ήταν οι φάσεις πριν το γκολ. Στο 65ο λεπτό ο Μπόατεγκ έδωσε την πάσα στον Κατόγκο που βρήκε τον χώρο κι έκανε την όμορφη σέντρα. Στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Μαρσελίνιο και με το 5ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα άνοιξε το σκορ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι κινήσεις των προπονητών με τον Παύλο Δερμιτζάκη να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του για να διεκδικήσει κάποιον βαθμό ή βαθμούς. Τελικά το 1-0 δεν άλλαξε και η SKODA ΞΑΝΘΗ πανηγύρισε μία πολύτιμη νίκη.


 


Φάσεις – Γκολ


Στο 9′ σουτ του Μπαστία μπλόκαρε ο Γκσπούρνινγκ.


Στο 11′ σουτ του Παπάζογλου άστοχο.


Στο 13′ ο Γκσπούρνινγκ πρόλαβε τον Ουντόντζι και μπλόκαρε.


Στο 17′ σέντρα του Μαρσελίνιο την κεφαλιά του Πόι μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Αναστασόπουλος.


Στο 23′ σουτ του Μπόατεγκ έξω από την περιοχή δεν βρήκε τον στόχο.


Στο 29′ κόρνερ με τον Ροτζέριο, κεφαλιά προς τα πίσω από τον Παπάζογλου, ο Γκσπούρνιγκ έδιωξε τη μπάλα με το ένα χέρι.


Στο 36′ σέντρα του Ουντόντζι σουτ του επερχόμενου Παπάζογλου ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε σε κόρνερ.


Στο 43′ το δυνατό σουτ του Μπόατεγκ μετέτρεψε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Αναστασόπουλος.


Στο 58′ σουτ του Πόι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.


Στο 60′ το δυνατό φάουλ του Πόι σταμάτησε στο δοκάρι του Αναστασόπουλου!


Στο 64′ σουτ του Ουριμπάρι μέσα από την περιοχή λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


Στο 65′ σέντρα του Κατόγκο από δεξιά ο Μαρσελίνιο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-0.


Στο 78′ σουτ του Φράνκου απέκρουσε όμορφα ο Γκσπούρνινγκ.


Στο 84′ σουτ του Μαρσελίνιο μέσα από την περιοχή δεν βρήκε τον στόχο.


Διαιτητές


Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (ΕΠΣ Αθηνών)


Α’ Βοηθός: Τάτσης Δημήτρης (ΕΠΣ Ηπείρου)


Β’ Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνης (ΕΠΣ Αθηνών)


4ος Διαιτητής: Κομίνης Γιώργος (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)


Κίτρινες: 27′ Μπαρτολίνι, 27′ Σουάνης, 38′ Φλίσκας, 45′ Τζάγκι, 56′ Μπαστία, 56′ Κωστούλας, 79′ Ορόθκο.


Κόκκινη:93′ Φλίσκας


Συνθέσεις:


SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Τζάγκι, Κωστούλας, Βάλλας, Μπόατεγκ, Φλίσκας, Κατόγκο (71′ Καζάκης), Μαρσελίνιο (85′ Αντεφέμι), Πόι, Σουάνης (58′ Βασιλακάκης).


Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης (68′ Φρανκου), Ορόθκο, Ρουμπίλ, Κερ (83′ Φορτούνης), Μπαστία, Παπάζογλου, Μάρτινς, Ουντόζι (75′ Αρσενίεβιτς).


 


ΠΑΥΛΟΣ  ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ  (Αστέρας Τρ.):


“Ηρθαμε στην Ξάνθη για να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και μία βαθμολογική ανάσα. Γνωρίζαμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αφού με τη νίκη αυτή η SKODA ΞΑΝΘΗ θα ξέφυγε στην βαθμολογία. Νομίζω πως η αναμέτρηση είχε δύο ημίχρονα, ένα για κάθε ομάδα. Στο πρώτο μέρος ήμασταν συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε τα μαρκαρίσματα που θέλαμε στο κέντρο και η SKODA ΞΑΝΘΗ γνωρίζοντας τους ποιοτικούς παίκτες που έχει αλλά και την ικανότητά τους, πέτυχε το γκολ που τελικά έκρινε και το αποτέλεσμα. Βάση ευκαιριών και στατιστικής θεωρώ πως θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την παραμονή. Εύχομαι στην SKODA ΞΑΝΘΗ – που νομίζω ότι μετά από αυτό το αποτέλεσμα σώθηκε – καλή πορεία. Είναι μία άκρως οργανωμένη ομάδα και θεωρώ πως είναι κρίμα να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. “


 



ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (SKODA ΞΑΝΘΗ):


 “Σήμερα από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι η ομάδα ήταν πολύ αγχωμένη στο παιχνίδι και δεν ήμασταν καλοί στο α’ μέρος. Στο β’ μέρος τα παιδιά έδειξαν περισσότερη διάθεση, έβαλαν την μπάλα κάτω και έπαιξαν καλύτερα σε αντίθεση με το πρώτο μέρος και πήραμε μία σπουδαία νίκη η οποία κατά πολύ μεγάλο ποσοστό μας εξασφαλίζει την παραμονή. Μαθηματικά νομίζω ότι χρειαζόμαστε δύο βαθμούς ακόμη και θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε στο επόμενο παιχνίδι. Δεν αξίζει να παλεύει για την σωτηρία αυτή η ομάδα με την ποιότητα που έχει κι αυτό είναι κάτι που το έχω ξαναπεί. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα και πριν την έναρξη του αγώνα όπως αυτό με τον Πόι (στο γόνατό του) που είπε ότι ήθελε να παίξει για να βοηθήσει την ομάδα και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια. Επίσης ο Βλάσης Καζάκης αγωνίστηκε με πυρετό. Σ’ αυτό το γήπεδο πρέπει να βγάζουμε θετική ενέργεια όλοι για να παίρνουμε το αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι που μετράει. Θέλω να πω μπράβο στους παίκτες και τους συνεργάτες που δουλέψαμε σωστά την εβδομάδα αυτή. Δείξαμε εμπιστοσύνη στους παίκτες και τους εμψυχώσαμε μετά το άτυχο αποτέλεσμα στις Σέρρες. Συγχαρητήρια σε όλους. Καλή συνέχεια στον Αστέρα και τον φίλο μου τον Παύλο Δερμιτζάκη. Του εύχομαι να πετύχει τον στόχο της ο Αστέρας γιατί του αξίζει. Εμείς θα δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά αλλά δεν θα αλλάξουμε ριζικά την ομάδα. Πρέπει να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και για το πρεστίζ της SKODA ΞΑΝΘΗ.”



Εισιτήρια: 1.200


Εισπράξεις: 10.091 Ε



 


Ικανοποίηση και χαμόγελα


Το 1-0 της Κυριακής επί του Αστέρα Τρίπολης για τη SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν μία σημαντική νίκη που σε μεγάλο βαθμό οριστικοποιεί την συμμετοχή της γι’ άλλη μία χρονιά, την 23η συνεχόμενη, στην μεγάλη κατηγορία.


 Με τους 35 βαθμούς πλέον η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου αισθάνεται πιο άνετη και θα κυνηγήσει ότι καλύτερο τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.


Το κλίμα στην ομάδα κατά τη διάρκεια της πρωινής αποθεραπείας της Δευτέρας ήταν ευχάριστο και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα σε αντίθεση με όσους δεν έπαιξαν που γυμνάστηκαν κανονικά.


 Ο Τζορτζ Μπόατεγκ απουσίαζε από την προπόνηση καθώς έχει πάρει άδεια, ενώ για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν υπολογίζεται ο Μάουρο Πόι που θα εκτίσει την μία αγωνιστική τιμωρίας λόγω των 4ων κίτρινων καρτών, καθώς και ο Κώστας Φλίσκας που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Αστέρα.


Εβδομάδα υποχρεώσεων με τις Εθνικές ομάδες αυτή που διανύουμε και οι Αντεφέμι Ολουμπάγιο – Κρίστοφερ Κατόγκο – Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι απουσιάζουνκαθώς θα ενσωματωθούν με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Ο πρώτος με την Νιγηρία αντιμετωπίζει την Αιθιοπία στις 27 Μαρτίου στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Αφρικανικού Κυπέλλου Εθνών, ο δεύτερος κλήθηκε για το παιχνίδι της Ζάμπιας εναντίον της Μοζαμβίκης (26.03) και ο Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι για τα δύο φιλικά που θα γίνουν στα Σκόπια στις 25 και 29 Μαρτίου με αντιπάλους την Σλοβενία και το Μαυροβούνιο αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button