Ειδήσεις

Κακοκαιρία Διομήδης: Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα την Τρίτη  11/01 – Επεκτείνονται οι χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Τρίτης 11/01, επηρεάζοντας περισσότερο τη Θεσσαλία, θα συνεχιστούν έως το τέλος της ημέρας σε μεγάλο μέρος της χώρας. Παράλληλα, θα επιμείνουν οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι που πνέουν κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και από το βράδυ στην Ανατολική Αττική.

Επιπροσθέτως, καθώς ψυχρότερες αέρες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας, η θερμοκρασία μετά το μεσημέρι θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Ως αποτέλεσμα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο θα επεκταθούν προοδευτικά σε ηπειρωτικές περιοχές χαμηλού υψομέτρου, στην πεδινή Θράκη, καθώς σε ημιορεινά νησιωτικά τμήματα των Σποράδων και του Βόρειου Αιγαίου.

Στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Τρίτης αναμένονται χιονοπτώσεις στα ημιορεινά, οι οποίες τη νύχτα προς Τετάρτη θα επεκταθούν σε χαμηλότερα υψόμετρα και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές, ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις, και μέσα στην πόλη.

Στο νομό Αττική και στην πόλη της Αθήνας, μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές και παροδικές καταιγίδες αλλά και  χιόνια στα ορεινά, τα οποία  από το βράδυ θα επεκταθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στα βόρεια.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων (μπλε/πράσινες αποχρώσεις) και των χιονοπτώσεων (μωβ αποχρώσεις) το απόγευμα της Τρίτης 11/01 και τις πρώρες ώρες της Τετάρτης 12/01.

Στρατής Βουγιούκας, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος

meteo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button