Ο Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50.00 ενεργά κρούσματα μια μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Οι μαθητές θα επιστρέψουν το πρωί της Δευτέρας στις αίθουσες με νέο αυστηρότερο πρωτόκολλο. Ωστόσο ο καθηγητής Πνευμονολογίας παραμένει προβληματισμένος τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία αύριο.

«Αυξήθηκε η συμμετοχή των κρουσμάτων των παιδιών με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη. Και από Οκτώβρη που άρχισαν οι εκδρομές αυξήθηκε το ποσοστό. Αυτή τη στιγμή έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά και πάμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Κάποια, τα περισσότερα δεν μεταδίδουν. Μόνο αυτά που νόσησαν το τελευταίο 7ήμερο», ήταν τα λόγια του Νίκου Τζανάκη στην τηλεόραση του Open. «Η διασπορά είναι πάρα πολύ μεγάλη για αυτό δεν θα έπρεπε να ανοίξουν αύριο», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ο κ.Τζανάκης ανέφερε ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη και δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα έχουμε πρόωρη εκτόνωση του πανδημικού κύματος. «Πιστεύω 23 Ιανουαρίου θα φτάσουμε πάνω από 50.000 κρούσματα και μετά έρχεται εκτόνωση. Αν και ακόμα δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών και του ανοίγματος των σχολείων. Θα δούμε αυτή την εβδομάδα τι θα γίνει στα σχολεία», ήταν τα λόγια του ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν μου αρέσει η επικοινωνιακή πολιτική κάποιων ότι η Όμικρον είναι ήπια».