Ειδήσεις

Μένει χωρίς ασθενοφόρο ο Νομός Ξάνθης καθημερινά για 2-3 ώρες!
Επείγουσα ανάγκη στελέχωσης με διασώστες- πλήρωμα ασθενοφόρων

Την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ Ξάνθης με διασώστες – πλήρωμα ασθενών επισημαίνει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο Βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν.

Επισυνάπτει επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης που φανερώνει την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό ειδικότητας διασωστών και πληρώματος ασθενοφόρων για το τμήμα ΕΚΑΒ του Ν. Ξάνθης

Στην επιστολή αναφέρουν μεταξύ άλλων:

 “Έχοντας υπόψη την απογραφή του 2011 στο νομό Ξάνθης κατοικούν 111.222 κάτοικοι σε έκταση 1.796 τετραγωνικών χιλιομέτρων με ορεινό και ημιορεινό ως επί το πλείστον έδαφος. Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες κατά μέσο όρο στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αντιστοιχούν περίπου 1 ασθενοφόρο ανά 30.000 κατοίκους ή 30 χλμ εμβέλεια ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους, Στο νομό Ξάνθης καθημερινά επιχειρούν 2 ασθενοφόρα ανά βάρδια. Αυτό βέβαια ανάλογα με τις συνθήκες μπορεί να διαμορφωθεί εύκολα σε 0 ασθενοφόρα για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι και 2-3 ωρών με διακομιδές περιστατικών προς άλλους υγειονομικούς σταθμούς. Ιδιαίτερα την τελευταία διετία που επικρατεί η πανδημία, το φαινόμενο αυτό είναι σχεδόν καθημερινό πλέον”.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΟΥΡΧΑΝ

Κύριε Υπουργέ,

Επισυνάπτεται επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης που φανερώνει την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό ειδικότητας διασωστών και πληρώματος ασθενοφόρων για το τμήμα ΕΚΑΒ του Ν. Ξάνθης. Η παρούσα κατάσταση της πανδημίας, όπως έχει διαμορφωθεί, επιτάσσει διακομιδή ασθενών σε γειτονικούς νομούς, γεγονός που σε συνδυασμό με την επικείμενη συνταξιοδότηση μέρους του πληρώματος θα οδηγήσει σε ασφυκτική κατάσταση την λειτουργία του ΕΚΑΒ Ν. Ξάνθης. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία του ΕΚΑΒ για μεταφορά ασθενών που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους ή έχουν προγραμματίσει επανεξέταση, αλλά αδυνατούν να μεταβούν από και προς το νοσοκομείο όπως ηλικιωμένοι, ασθενείς με κινητικά προβλήματα και καρκινοπαθείς, οι οποίοι και αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιωτική επιχείρηση ασθενοφόρων πληρώνοντας αδρά την μεταφορά τους.

Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες προς επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Ο αναφέρων Βουλευτής

Μπουρχάν Μπαράν

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button