ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποβλέπουν, στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη, ενός οικιστικού χώρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ώστε να γίνει συνείδηση από όλους, η ευθύνη που φέρουμε για την προάσπιση αυτού του λίκνου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας. Κατά την διάρκεια των εν λόγω γιορτών, η πόλη μας ζει για λίγο στο χτες, ξυπνώντας μέσα στις καρδιές θύμισες, βιώνει το παρόν, έχοντας αφεθεί στους ρυθμούς της μουσικής που πλημμυρίζει τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού ενώ ταυτόχρονα οραματίζεται και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποβλέπουν, στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη, ενός οικιστικού χώρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ώστε να γίνει συνείδηση από όλους, η ευθύνη που φέρουμε για την προάσπιση αυτού του λίκνου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας.


Κατά την διάρκεια των εν λόγω γιορτών, η πόλη μας ζει για λίγο στο χτες, ξυπνώντας μέσα στις καρδιές θύμισες, βιώνει το παρόν, έχοντας αφεθεί στους ρυθμούς της μουσικής που πλημμυρίζει τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού ενώ ταυτόχρονα οραματίζεται και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.


Η ανακήρυξη της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης ως διατηρητέου οικισμού το 1976 πλούτισε την πόλη με ένα διφυή χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας αυτός -η συνύπαρξη παλιού και καινούργιου- είναι μοναδικός στη Βόρειο Ελλάδα. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο, αφού η παλιά Ξάνθη είναι το σπουδαιότερο στον ελλαδικό χώρο δομημένο δείγμα της κοινοτικής οργάνωσης των Ελλήνων κατά τον 19ο αιώνα, -εποχή μεγάλης ακμής για τη Θράκη ειδικότερα και για τον Ελληνισμό γενικότερα.


Αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι ο τουρισμός αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη βιομηχανία και ότι είναι ανάγκη να στραφεί τμήμα του εσωτερικού τουρισμού της χώρας μας προς τη Θράκη, η πόλη της Ξάνθης διαθέτει ένα στοιχείο το οποίο αποτελεί οικονομικό κεφάλαιο, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για ολόκληρη τη Θράκη.


Στο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβάνονται παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, εκθέσεις εικαστικών κλπ, όπου γνωστά ονόματα από όλους τους χώρους της τέχνης θα δώσουν το δικό τους παρόν, προσφέροντας έτσι μία νότα χαράς, ευθυμίας.



Τ Ε Τ Α Ρ Τ Η 26 Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Υ 2 0 0 9


21:00 Γήπεδο ΑΟΞ


Συναυλία με την Άννα Βίσση


Η απόλυτη ελληνίδα Star Άννα Βίσση επιστρέφει στo πιο εντυπωσιακό summer tour της καριέρας της! Έτοιμη να δώσει τον καλύτερο της εαυτό συναντώντας το αγαπημένο της κοινό.


Μια τεράστια παραγωγή με διεθνή δεδομένα ήχου και εικόνας θα την συνοδεύσει. Ένα καλοκαίρι γεμάτο με την λατρεμένη ΑΝΝΑ μας .. “What are you waiting for..” Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρο μοναδικό ! Ένα εξαίρετο θέαμα που θα συνεπάρει το κοινό και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις !



Π Ε Μ Π Τ Η 27 Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Υ 2 0 0 9


20:30 Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης


Θεατρική Παράσταση


“Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΨΗΛΟΙ ΝΑΝΟΙ”


σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη


Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η 30 Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Υ 2 0 0 9


20:45 Πλατεία Μητροπόλεως


ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ


Επίσημη έναρξη των ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχαήλ Στυλιανίδη


21:00 Συναυλία


ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ “Η Εποχή της Αγάπης”


με το ΜΑΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Μάριος Φραγκούλης παρουσιάζει μια ενότητα τραγουδιών του κορυφαίου συνθέτη με τις αυθεντικές ενορχηστρώσεις τους με το μουσικό σύνολο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ.


Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α 31 Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Υ 2 0 0 9


20:30 Πλατεία Μητροπόλεως


Συναυλία με τον Δημήτρη Κοντογιάννη


Ο Δημήτρης Κοντογιάννης από τις κορυφαίες φωνές του λαϊκού και του παραδοσιακού μας τραγουδιού.


Τ Ρ Ι Τ Η 1 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ 2 0 0 9


20:30 Πλατεία Μητροπόλεως


Βραδιά Λαογραφίας


Τα χορευτικά συγκροτήματα των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης που μας εκπροσωπούν στα φολκλορικά φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό θα χορέψουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Τ Ε Τ Α Ρ Τ Η 2 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ 2 0 0 9


20:30 Πλατεία Μητροπόλεως


Συναυλία με τους Ευανθία Ρεμπούτσικα – Παναγιώτη Καλαντζόπουλο – Έλλη Πασπαλά – Ντιλέκ Κότς


Με την “Ορχήστρα του Δρόμου” συμμετέχει η Ματούλα Ζαμάνη


Ορχηστρικά, βαλς χρωματισμένα με χάλκινα, ηλεκτρικές κιθάρες, βιολί και κανονάκι, ανέκδοτα τραγούδια αλλά και γνωστές μελωδίες τους που σημάδεψαν τη ζωή μας παρουσιάζουν η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Αντώνης Καλατζόπουλος μαζί με την Έλλη Πασπαλά, την Ντιλέκ Κοτς και την “Ορχήστρα του Δρόμου”.


Π Ε Μ Π Τ Η 3 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ 2 0 0 9


20:30 Πλατεία Μητροπόλεως


Συναυλία με τους Χαϊνηδες


Οι “Χαϊνηδες” ακροβατώντας στο λεπτό σκοινί του παρόντος, παντρεύουν φαινομενικά ανυπέρβλητες αντιθέσεις: τη μνήμη με το όραμα, το τοπικό με το οικουμενικό, το λυρικό με το διονυσιακό, τη φόρμα με τον αυτοσχεδιασμό, το φυσικό με τον ηλεκτρικό ήχο.


Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η 4 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ 2 0 0 9


20:30 Πλατεία Μητροπόλεως


Συναυλία με τους Παντελή Θαλασσινό – Μελίνα Κανά


Η Μελίνα Κανά, μία από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού συναντά τον Παντελή Θαλασσινό, έναν πολύ σημαντικό τραγουδοποιό του οποίου τα τραγούδια μας έχουν όλους συντροφεύσει μέσα στα χρόνια.


Σ Α Β Β Α Τ Ο 5 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ 2 0 0 9


20:30 Πλατεία Μητροπόλεως


Συναυλία με την Γλυκερία


Η Γλυκερία, με το αδιαμφισβήτητο στυλ και ταλέντο, με τη γνήσια λαϊκή φωνή και την εκπληκτική ενέργεια πάνω στη σκηνή, πλαισιωμένη από τη δεκαμελή της ορχήστρα, σε μία μουσική παράσταση που θα απογειώσει τα βράδια και του φετινού καλοκαιριού!


Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η 6 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ 2 0 0 9


20:30 Πλατεία Μητροπόλεως


Συναυλία με τους Δέσποινα Ολυμπίου – Ησαϊα Ματιάμπα


H μουσική μας ενώνει!


Με αυτό το μήνυμα η Δέσποινα Ολυμπίου και ο Ησαΐας Ματιάμπα, ενώνουν φέτος το καλοκαίρι τις φωνές και το μεράκι τους και σας καλούν στο δικό τους μαγικό κόσμο, σε ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο δύναμη, ζωντάνια και ευαισθησία!


Σκηνή Νεανική


Συναυλία με τους Cabaret Balkan


Οι Cabaret Balkan δημιουργήθηκαν μετά από μεγάλη περίοδο πειραματισμών στον συνδυασμό της παράδοσης με τα νέα ρεύματα της μουσικής. Ο κάθε ένας από τους συντελεστές και ιδρυτές του σχήματος προέρχεται από διαφορετικούς χώρους και με άλλες εμπειρίες. Ας τους συστήσουμε λοιπόν :


Οι δύο “Βόρειοι Εταίροι” Κομματάς Βασίλης και Σταυρίδης Θάνος θητεύσανε στο είδος της Βαλκανικής παράδοσης με το ομώνυμο σχήμα τους για πολλά χρόνια ενώ παράλληλα συνόδευσαν ως μέλη μεγάλους και γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες (Ευανθία Ρεμπούτσικα, Ε. Πασπαλά .Π. Καλατζόπουλο). Ενώ δεν τους έλειψαν οι διεθνείς συναντήσεις για jam επι σκηνής με τους Balkan Beat Box, Watcha Clan, Rupa & The April Fishes


Σχετικά Άρθρα

Back to top button