Ειδήσεις

Υποταγή ή Αντίσταση ;
Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης*

Είναι δύσκολες αυτές οι ώρες και τις  στιγμές της αναμονής όταν περιμένεις, γνωρίζοντας τι έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο εδώ στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο και την Κύπρο. Δυσκολότερη είναι όμως η διαχείριση της ιστορικότητας των αποφάσεων,  όταν κατανοείς ότι εάν υποχωρήσεις τις ώρες και τις στιγμές αυτές, τότε  <<η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος>>, όπως γράφει ο Σεφέρης. Ο Ελληνικός λαός λοιπόν θα επιλέξει  την υποταγή για λίγα χρόνια «ειρήνης», για λίγα χρόνια «σταθερότητας»,  για λίγα χρόνια κορεσμού της «πείνας του θηρίου» παραχωρώντας γη και ύδωρ ή θα αντισταθεί;

Στην απόπειρα του Σουλτάνου, των πασάδων και των μπέηδων αλλά και στην  προπαγάνδα των Γκέμπελς της Ελλάδας να δεχθούμε την  υποταγή στον Τουρκικό εθνικισμό και επεκτατισμό, στην προτροπή για την άνευ όρων παράδοση της Ελληνικής γης, θάλασσας και αέρα, εμείς, εδώ από τον Έβρο,  λέμε  ΟΧΙ !  

Απέναντι στις πράξεις της Τουρκίας, στην  καθημερινή εισβολή δηλαδή  μέσω της υβριδικής απειλής- εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού/ προσφυγικού, της κατάλυσης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά μας και τις βραχονησίδες, στην εξαφάνιση της Κύπρου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όπου γης θα πρέπει να ξέρουν η αντίστασή μας δεν σταμάτησε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. 

Στις πράξεις του  Ερντογάν ενάντια στον Ελληνισμό στον Έβρο, στο Αιγαίο στην Κύπρο, στις δηλώσεις και στα υπονοούμενα από τα  παπαγαλάκια της Τουρκίας στην Ελλάδα  που  μας απειλούν και μας προτρέπουν να  υποχωρήσουμε και να διαπραγματευτούμε (!),  τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας υπόσταση, τη συνέχειά και την επιβίωσή μας, ξεπουλώντας  τις θυσίες των προγόνων μας σε γη, αέρα και θάλασσα, εμείς εδώ από τον Έβρο λέμε ΌΧΙ !

Ο Ελληνισμός σήμερα, μπροστά στις απειλές και την προπαγάνδα, στον επεκτατισμό και τον ψυχολογικό πόλεμο έχει δύο επιλογές : ή να ακολουθήσει την παράδοση στον Ερντογάν, υιοθετώντας την οδό της  υποταγής που προωθούν  οι κάθε λογής Γκέμπελς της  πολιτικής τάξης, της λεγόμενης ενημέρωσης και της αποκαλούμενης διανόησης, δρόμος που οδηγεί με μαθητική ακρίβεια στην υποταγή, ή να ακολουθήσει  το δρόμο της αντίστασης που είναι η «στενὴ ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς», αλλά είναι  «ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ζωήν….».

Ο Έβρος, το Αιγαίο, η Κύπρος (θα) είναι η βασική δοκιμασία για το ποια είναι η τελική επιλογή του Ελληνισμού: ή της  πρόσκαιρης και εφήμερης επιβίωσης που είναι ουσιαστικά υποδούλωση  ή της   συνέχειας και της Ελληνικότητας. 

Ευχόμαστε, ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε ο Ελληνισμός να πράξει τα δέοντα, να επιλέξει δηλαδή στον Έβρο και στο Αιγαίο και στην Κύπρο  την οδό της Αντίστασης, της Αξιοπρέπειας, της Μνήμης, της Αλήθειας, της Ιστορίας.

Αγώνας και Αντίσταση ενάντια στην Υποταγή!

ΓΗ και ΎΔΩΡ και δε θα δώσουμε !

Έβρος, 22 Ιουλίου 2020

*Ο Θ. Μαλκίδης είναι Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, μόνιμος κάτοικος Έβρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button