Ειδήσεις

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΗ
«Γιαγιά, Παππού σας αγαπώ πολύ», εκδ. Οσελότος, 2021, σελ. 38

Του Θανάση Μουσόπουλου

  Την Ελένη Μαρίνη τη γνωρίζω περίπου 30 χρόνια. Την  έχω συνδέσει με την προσφορά και τη διακονία της στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και με την επιμέλεια και έκδοση βιβλίων για παιδιά. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο της, που με κράτησε ευχάριστη συντροφιά παραμονή Χριστουγέννων, «Γιαγιά, Παππού σας αγαπώ πολύ». Προηγήθηκαν τα βιβλία της «Αναζητώντας το εργαστήρι του Άι Βασίλη» και «Μια μέρα παρέα με τον Καφετούλη».

  Θα έλεγα ότι θαυμάζω την παλιά αγάπη της για τον Καφετούλη – πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις στης Ελένης τα γραπτά! Θαυμάζω και την οικογενειακή συνέργεια στις δράσεις τους.

  Η Ελένη αυτοπαρουσιάζεται:

«Γεννήθηκα (το 1959), μεγάλωσα και σπούδασα βρεφονηπιοκόμος στη Λειψία της πρώην Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας. Σε αυτή την ευρωπαϊκή πόλη της τέχνης και του πολιτισμού έζησα με την αγαπημένη οικογένεια μου, ως τον επαναπατρισμό μας το 1979 στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα μου, την όμορφη Πάνδροσο του νομού Ροδόπης. Στην πόλη της Κομοτηνής, ξεκίνησα τα πρώτα βήματα της παιδαγωγικής μου πορείας, στην Παιδική Φωλιά της Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων.

Στην παιδική μου ηλικία καθόμουν ώρες, παρέα με τις κούκλες μου, και λέγαμε παραμύθια και ιστορίες. Με χαρτί και μολύβι ζωντάνευαν οι ήρωες των παραμυθιών στις απλές παιδικές ζωγραφιές μου. Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, η δημιουργία με το μολύβι, το ψαλίδι και το πινέλο, έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής μου. Προηγήθηκαν 35 χρόνια συνεχούς δημιουργικής προσφοράς, παρέα με τα παιδιά των παιδικών σταθμών όπου εργάστηκα ή και ίδρυσα με τον οικονομολόγο-εκπαιδευτικό σύζυγό μου Αντώνη Κοσμίδη.

Στο συγγραφικό μου έργο, έχω την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά του, ενώ στον τομέα της εικονογράφησης σημαντική συνεχίζει να είναι η συμβολή του μεγαλύτερου γιού μου Νίκου. Για την προβολή της σειράς παιδικών βιβλίων «Η ζωή και οι περιπέτειες του Καφετούλη», πολύτιμη είναι η βοήθεια του μικρότερου γιού μου Στέφανου, που αυτές τις μέρες υπηρετεί τη θητεία του στον στρατό, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

  Και το νέο της έργο «ΓΙΑΓΙΑ, ΠΑΠΠΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ» – Ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, που καλλιεργεί τρυφερά συναισθήματα αγάπης προς όλα τα μέλη της οικογένειας, ιδιαίτερα προς τη γιαγιά και τον παππού. Το έργο είναι ποιητικό:

“‘Εφτασε παιδιά η μέρα!

Νοιώθω μέσα μου χαρά.

Για ταξίδι πάμε όλοι

στον παππού και στην γιαγιά.”

“Με λαχτάρα μας προσμένουν

στο χωριό που πάντα μένουν

ο παππούς και η γιαγιά μου.

Θα τους έχω αγκαλιά μου.”

Η Ελένη εκφράζει «Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την κ. Λένα Παντοπούλου, του εκδοτικού οίκου “οσελότος” για την ενθαρρυντική της απόφαση να εκδώσει το παρόν δημιούργημά μας. Αισιοδοξώ, ότι θα αγκαλιαστεί με χαρά απ’ όλα τα παιδιά που θα το πάρουν στα χέρια τους.

Τα έσοδα από αυτό το βιβλίο μας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για κοινωνικούς σκοπούς».

  Να σημειώσουμε ότι η ποιητική απόδοση είναι του Αντώνη Κοσμίδη, η εικονογράφηση της Ελένης Μαρίνη και του Νίκου Κοσμίδη και η φιλολογική επιμέλεια της Δήμητρας Κατάκη.

  Ευχαριστώ Ελένη για όσα έκανες για όλα τα παιδιά. Ο καλός δάσκαλος κι η καλή δασκάλα έχουν παιδιά τους όλα τα παιδιά της γης…

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΞΑΝΘΗ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button