Νέα αναβολή για τη δίκη του Βατοπεδίου στην Κομοτηνή

Νέα, τρίτη κατά σειρά, αναβολή για 15 Μαΐου στη δίκη της Μονής Βατοπεδίου δόθηκε και πάλι από το Τριμελές Εφετείο Θράκης, το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου. Πάντως η υπόθεση που αναβάλλεται επανειλημμένα λόγω αιτημάτων των κατηγορουμένων φαίνεται ότι οδεύει προς την οριστική της εκδίκαση καθώς το Τριμελές Εφετείο Θράκης δίνει πλέον ολιγοήμερες αναβολές.

Νέα, τρίτη κατά σειρά, αναβολή για 15 Μαΐου στη δίκη της Μονής Βατοπεδίου δόθηκε και πάλι από το Τριμελές Εφετείο Θράκης, το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου.


Πάντως η υπόθεση που αναβάλλεται επανειλημμένα λόγω αιτημάτων των κατηγορουμένων φαίνεται ότι οδεύει προς την οριστική της εκδίκαση καθώς το Τριμελές Εφετείο Θράκης δίνει πλέον ολιγοήμερες αναβολές.


Η εκδίκαση αναβλήθηκε καθώς δεν προσήλθε κανείς από τους κατηγορούμενους της πρώην δικαστού Μαρίας Ψάλτη, του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και του Μοναχού Αρσένιου.


 Η πρώην πρόεδρος Μαρία Ψάλτη κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, καθώς καθυστέρησε να δημοσιεύσει την απόφαση της δίκης του Νοεμβρίου του 2003 και οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ενώ το κρίσιμο ζητούμενο της υπόθεσης είναι η παραγραφή ή μη των αδικημάτων.


ΓΣ


 



Λιμνοδεξαμενές της ΔΕΥΑΞ στην ορεινή περιοχή


Τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία λιμνοδεξαμενών στην ορεινή περιοχή του Δήμου της Ξάνθης, πάνω από τον οικισμό των Κιμμερίων εξασφάλισε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος Αλ. Μπαλτατζής. Πρόκειται για δεξαμενές που θα συλλέγουν νερά τη βροχής προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για την εξυπηρέτηση των κτηνοτροφικών μονάδων που λειτουργούν στην περιοχή γύρω από Άσκυρα.


Σε δηλώσεις του ο Προέδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Ξάνθης σημείωσε ότι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά σοβαρό και η Επιχείρηση καλείται συνεχώς να μεταφέρει νερό με υδροφόρες στη συγκεκριμένη δύσβατη περιοχή για να καλύψει τις ανάγκες των κτηνοτρόφων, σημειώνοντας ότι με την κατασκευή των έξι λιμνοδεξαμενών θα δοθεί μια σημαντική ανάση.


 Για την ίδια περιοχή η ΔΕΥΑΞ μελετά, όπως είναι γνωστό, και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων για την παροχή ρεύματος.


Τέλος η ΔΕΥΑΞ πρόκειται να υλοποιήσει, όπως δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Μανώλης Τσέπελης, την κατασκευή μιας νέας μονάδας προ-επεξεργασίας των λυμάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό.                                            ΓΣ


 


“Η Ευρώπη ζει δίπλα σου”


Οι Νέοι Επιστήμονες για την Προώθηση της Ευρωπαϊκής Ιδέας στη Θράκη (ή όπως αλλιώς γνωρίζετε με τη θεσμική μεταξέλιξη της ομάδας, η ΜΚΟ Άλλαξε το) με την ευκαιρία του εορτασμού της “Ημέρας της Ευρώπης” στις 9 Μαΐου, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 7 Μαΐου 2009 στις 9:30 στην αίθουσα Συσκέψεων Συλλόγων της Νομαρχίας Έβρου με αντικείμενο την παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Η Ευρώπη ζει δίπλα σου” που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος “Νέα Γενιά σε Δράση” του Ινστιτούτου Νεολαίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΤΟΜΟΥ


 ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΤΣΑΝΤΑΣ


Την 30.04.2009 και ώρα 17.30′ στην Ξάνθη, άγνωστος δράστης αφήρεσε με πρόθεση να ιδιοποιηθεί παράνομα από ανασφάλιστο όχημα 58χρονης παθούσας το οποίο μόλις είχε σταθμεύσει έξωθεν οικίας της ένα βαλιτσάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της είδη και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται.


Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.



 


                                                                                       


Ενωση Ελλήνων Πολιτών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Ενωση Ελλήνων Πολιτών καλεί κάθε πολίτη του νομού μας, αγρότη, εργαζόμενο, συνταξιούχο, ελεύθερο επαγγελματία στην ενημερωτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του εργατικού κέντρου Ξάνθης αύριο Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ..


Με τη συμμετοχή του κινήματος “Αλλη άποψη” και του πολιτιστικού συλλόγου “Προμηθέας Πυρφόρος”. Η Ενωση Ελλήνων Πολιτών  θα παρουσιάσει ως αρχή στο νομό μας, όπου είναι και η έδρα της, αλλά και στη συνέχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα, τις προτάσεις – λύσεις για το μέλλον του τόπου μας, τον απεγκλωβισμό από την κρίση αλλά και τη μετέπειτα ευημερία όλων των ελλήνων πολιτών.


Φίλες και φίλοι ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε την κατάσταση των πραγμάτων στη χώρα μας έξω από τα κόμματα και με μόνη βοήθεια τη συμπαράστασή σας.


Η Ενωση Ελλήνων Πολιτών είναι μια μοναδική καινοτόμος ιδέα, η οποία στηρίζεται στη θέληση και συμπαράσταση όλων μας.


Ομιλητές


Γιάννης Γιάμβριας, εκπρόσωπος


του κινήματος “Αλλη άποψη”


Εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου “Προμηθέας Πυρφόρος”.


Τσελεπίδης Λάζαρος,


αντιπρόεδρος Ενωσης Ελλήνων Πολιτών


Ανδρειάδης Κωνσταντίνος, πρόεδρος Ενωσης Ελλήνων Πολιτών



Κινητό 6989141625


 


 


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ


ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ


Την 02.05.2009 και ώρα 15.00′ επί της Εγνατίας Οδού Ξάνθης – Καβάλας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης ένας 25χρονος πολίτης Λιθουανίας, κάτοικος Ισπανίας ο οποίος ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου κατελήφθη να μεταφέρει τέσσερις (04) αλλοδαπούς πολίτες Ιράκ, στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής χώρα μας.


Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς λαθρομεταναστών και ένα κινητό τηλέφωνο κατοχής διακινητή ενώ διακινητής – λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θ’ αποσταλούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.


 


ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ


Την 02.05.2009 και ώρα 21.00′ στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης δύο ημεδαποί οι οποίοι σε συναλλαγή τους με κατάστημα κατείχαν και χρησιμοποίησαν ένα τραπεζογραμμάτιο ονομαστικής αξίας 100 ευρώ το οποίο έφερε ίχνη πλαστότητας.


Κατασχέθηκε και αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση ανωτέρω τραπεζογραμμάτιο ενώ οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θ’ αποσταλούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button