Ειδήσεις

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ

Το International Hellenic Association(ΙΗΑ)* με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την παράδοση και τέταρτης κατά σειρά θερμικής κάμερας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση μεταναστευτικών ροών από τον ασταμάτητο υβριδικό πόλεμο της γειτονικής Τουρκίας.

Η συνεχώς βελτιούμενη αποτελεσματικότητα στην θωράκιση των συνόρων του Έβρου, οδηγεί την Τουρκία και προς άλλες κατευθύνσεις προώθησης μεταναστευτικών ροών, μεταξύ των οποίων και μέσω τηςΒουλγαρίας. Έτσι, η τέταρτη θερμική κάμερα, ελληνικής παραγωγής (ΤΗΕΟΝ Sensors – Night Vision – Thermal Imaging), αξίας 8.990 Ευρώ, παραδόθηκε την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, σε μια λιτή αλλά συγκινητική τελετή στην 29η Ταξιαρχία “Πόγραδετς”, στην Κομοτηνή.

Την τέταρτη θερμική κάμερα παρέδωσε εκ μέρους του ΙΗΑ το μέλος του και συντονιστής της επιτροπής Έβρου Κωνσταντίνος Καραίσκος και την παρέλαβε, εκ μέρους της 29ης Ταξιαρχίας, ο Ταξίαρχος Δημήτριος Καμπουρίδης.

Για την συγκέντρωση της αξίας της τέταρτης θερμικής κάμερας (8.990 Ευρώ), την μεγαλύτερη συνεισφορά είχαν οι Θεόδωρος και Γεώργιος Λιανός (από 1.500 Ευρώ έκαστος), Γεωργία Τριανταφύλλου (1.000 $), Μπέσυ και Παναγιώτης Τριαντάφυλλος (755 $) και πολλοί άλλοι με μικρότερα ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η Τουρκία κήρυξε ένα έντονα επιθετικό και επικίνδυνο υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, δημιουργήθηκε η “Επιτροπή Έβρου” με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας για την αποτελεσματική προστασία των συνόρων μας.

Έτσι έγιναν άμεσα διάφορες χρήσιμες δράσεις όπως η προμήθεια ογδόντα μεγάλων τεμαχίων κυβόλιθων, αξίας 4.500 Ευρώ γιατον αποκλεισμό διόδων εισόδου παράνομων μεταναστών και επικίνδυνων για την δημόσια ασφάλεια ατόμων από τον Έβρο (Ιούνιος 2020), η προμήθεια και αποστολή τεσσάρων θερμικών καμερών ελληνικής παραγωγής αξίας 35.960 Ευρώ (η τελευταία παραδόθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2021) και η αποστολή 85 καινούργιων στολών συνοριοφυλάκων του Έβρου αξίας 3.372 Ευρώ (Ιούλιος 2021).

Η προσπάθεια του ΙΗΑ στην περιοχή των βορείων συνόρων μας συνεχίζεται με την συγκέντρωση χρημάτων για μια πέμπτη θερμική κάμερα, προϋπολογισμού 8.900 Ευρώ, για τις άμεσες ανάγκες που υφίστανται στο μέτωπο των Ελληνο-βουλγαρικών συνόρων καθώς και για επιπλέον 200 περίπου στολές συνοριοφυλάκων (αξίας 8.000 Ευρώ).

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν κάποιο (συμβολικό έστω) ποσό από Ελλάδα ή από ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, μπορούν να ενημερωθούν από την ειδική ενότητα Ενισχύουμε τον Έβρο της ιστοσελίδας του ΙΗΑ (https://professors-phds. com/23818-2/).

Εάν κάποια ομάδα φιλελλήνων επιθυμεί να αναλάβει απ΄ ευθείας είτε την πέμπτη θερμική κάμερα, είτε τις 200 περίπου στολές συνοριοφυλάκων, το ΙΗΑ μπορεί να εξασφαλίσει την συνεννόηση των πιθανών δωρητών με τους αντίστοιχους παραγωγούς.

Η διαχρονική απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξ ανατολών και η Κύπρος από τον βορρά, από ισλαμοφασίστες και παντουρκιστές που ελέγχουν την τουρκική εξουσία από ιδρύσεως της σημερινής Τουρκικής “Δημοκρατίας”, απέκτησε τα τελευταία χρόνια την μορφή επικίνδυνων φαντασιώσεων ανασύστασης της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας με την χρήση στρατιωτικής βίας.

Η επιθετικότητα, η θρασύτητα και η ανεύθυνη συμπεριφορά του σημερινού, τουρκικού Κράτους-Μαφία, θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια του Ελληνισμού.

Οι διάφορες προσπάθειες ενίσχυσης τωνσυνόρων μας στον βορρά καθώς και των συνοριοφυλάκων του Έβρου τις οποίεςπραγματοποιεί το ΙΗΑ, αποτελούν την σπίθαπου φιλοδοξεί να αφυπνίσει μια μεγάλη κινητοποίηση του όπου γης Ελληνισμού αλλά και των φιλελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο,για την απόκρουση του τουρκικού κινδύνουκαι την αποτελεσματική θωράκιση της ελληνικής άμυνας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button