Ειδήσεις

Όλο και πιο έντονη εξαγωγική δράση και στήριξη της ελληνικής καπνοκαλλιέργειαςαπό την JTI
Αύξηση των εξαγωγών κατά 100% σε σχέση με το 2020 και της προμήθειας ελληνικών καπνών

Σε πλήρη σύμπνοια με τον κοινό στόχο της χώρας για περισσότερο εξωστρεφή Οικονομία και αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και εξαγωγικής επίδοσης βρίσκεται η στρατηγική εξαγωγών της JTI στην Ελλάδα.

Αυξάνοντας την παραγωγική της δραστηριότητα στο εργοστάσιο στην Ξάνθη (ΣΕΚΑΠ) κατά 6 φορές με την επένδυση των περισσότερων από 30εκατ.δολ. από την εξαγορά το 2018 και συνακόλουθα την εξαγωγική της δραστηριότητα σε 10 Ευρωπαϊκές αγορές, η JTI ανταποκρίνεται στο εθνικό ζητούμενο της ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών και στην αύξηση του δείκτη απασχόλησης ιδιαίτερα στην περιοχή της ΑνατολικήςΜακεδονίας και Θράκης.

Προς εξαγωγή 3 στα 4 πακέτα

Η αναλογία των παραγόμενων προϊόντων για εγχώρια κατανάλωση και εξαγωγές προσδίδει επάξια τον τίτλο του ισχυρού εξαγωγέα στη JTI: Σήμερα το 25% των παραγόμενων προϊόντων προορίζεται για την τοπική αγορά ενώ το 75% για εξαγωγές. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι 3 στα 4 πακέτα τσιγάρων που παράγονται στο εργοστάσιο παίρνουν τον δρόμο για τις αγορές της Ευρώπης.

Διπλάσιες εξαγωγές σε ένα έτος

Φέτος οι εξαγωγές άγγιξαν τα 3 δις τσιγάρα, μια μεταβολή που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 100% σε σχέση με το 2020.  Στα προϊόντα που εξάγονται συγκαταλέγονται οι μεγάλες μάρκες της εταιρείας, το Winston και το Camel.

Σημαντική αύξηση των προμηθειών ελληνικών καπνών

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς της για προμήθειες καπνού τη φετινή χρονιά, η Japan Tobacco International αύξησε κατά 30% τον όγκο των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών καπνών που αγόρασε για τα προϊόντα της ανά τον κόσμο. Παράλληλα αποφάσισε να αυξήσει κατά περαιτέρω 30% τις προμήθειές της για το 2022 στηρίζοντας έμπρακτα τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές.

Η συμβολή στην Απασχόληση

Χάρη στην επένδυση και την εξαγωγική δράση της JTI διατηρήθηκαν οι θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο ενώ μέσα στο 2021 αυξήθηκαν κατά 25% λόγω των αυξημένων αναγκών παραγωγής και εξαγωγών της μονάδας.

«Η JTI συνεχίζει αδιάκοπα την ανάπτυξη του εργοστασίου στην Ξάνθη επιβεβαιώνοντας, αφενός, την εμπιστοσύνη της στην εθνική και τοπική οικονομία και, αφετέρου, τη θέση της ως ένας σταθερός και συνεπής επενδυτής στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η συνεχής και συστηματική μας συμβολή στην ελληνική Οικονομία και στο δείκτη εξαγωγών της Ελλάδας, αναδεικνύοντας παράλληλα το εργοστάσιο σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, παραγωγική μονάδα και ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία» σχολιάζει ο νέος Διευθυντής του εργοστασίου κ. DaniloStojanovic.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button