Ειδήσεις

Τον Φεβρουάριο η Διημερίδα στην Ξάνθη για την αξιοποίηση των ποτάμιων οικοσυστημάτων των Δήμων

Στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2022 η Διημερίδα, με τίτλο: «Ποταμός Κόσυνθος: Οι ποταμοί των Μύθων, των Θεών και των ανθρώπων, σήμερα», που διοργανώνει το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια.

Για το σκοπό αυτό έγινε χθες σύσκεψη στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο εκπρόσωπος του Δήμου μας στο Δίκτυο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για Όλους», Σάββας Μελισσόπουλος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Σοφία Ψωμά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, Όλγα Θεραπίδου και Κατερίνα Αλεξανδρίδου.

Επίσης, συμμετείχαν ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής Κυριάκος Υάκινθος, ο τ. Κοσμήτορας, καθηγητής Κώστας Κατσιφαράκης, ο Δήμαρχος Νάουσας, μέλος του ΔΣ του Δικτύου και καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νίκος Καρανικόλας και ο διοικητικός συντονιστής του Δικτύου, Γιώργος Χαρίσης.

Στη συνάντηση οριστικοποιήθηκε η θεματολογία της Διημερίδας, με εισηγήσεις που στοχευμένα θα θέτουν συγκεκριμένες προτάσεις, σχετικά με την προστασία και την αξιοποίηση των ποταμιών, αλλά και τους τρόπους αποκατάστασης και βιώσιμης διαχείρισής τους.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης υπογράμμισε ότι η Διημερίδα είναι μια καλή ευκαιρία για να συζητηθούν εκ βάθους και σε επιστημονικό επίπεδο όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους, στα όρια των οποίων υπάρχουν ποτάμια.

Επίσης, σημείωσε πως βασικό θέμα, το οποίο θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες είναι το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο, σε αρκετές περιπτώσεις, προκαλεί αγκυλώσεις, σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων και πολιτικών για την περιβαλλοντική, πολιτιστική, αισθητική και οικονομική ανάπτυξη των ποτάμιων οικοσυστημάτων.

Ο κ. Τσέπελης επισήμανε ότι βασικός στόχος του δήμου Ξάνθης είναι η συνολική αξιοποίηση των ποταμών της περιοχής μας, ανακοινώνοντας ότι σημαντικός αρωγός, τόσο στην εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όσο και στη συνολική προσπάθεια στο θέμα αυτό, θα είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με εκπρόσωπό του, τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητή Φώτιο Μάρη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button