Ειδήσεις

6.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές στην Αν.Μ.Θ. από την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Έξι χιλιάδες (6.000) κρούσματα κορονοϊού στο μαθητικό πληθυσμό όλων των βαθμίδων της Αν.Μ.Θ. καταγράφτηκαν από το Σεπτέμβριο μέχρι και τις πρώτες 9 ημέρες του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Βενετίδη.

Απαντώντας στην επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστου Τρέλλη, για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σημείωσε ότι τα 6.000 αυτά κρούσματα καταγράφονται ως εξής: 1.330 τον Σεπτέμβριο, 1.780 τον Οκτώβριο, 2.500 Νοέμβριο και 400 τον Δεκέμβριο.

«Από τα κρούσματα που βλέπουμε στο Γενικό Πληθυσμό της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. το 25% αφορά τους μαθητές. Τα 6.000 κρούσματα αφορούν σε 2.065 τμήματα», είπε ο κος Βενετίδης εξαίροντας τη δουλειά των συναδέλφων του εκπαιδευτικών. «Δεν έκλεισε τμήμα αλλά ένα σχολείο στην Δράμα για πολύ ειδικούς λόγους. Σε κάθε τμήμα καταγράφονται 2- 3 κρούσματα κι αυτό γιατί η δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς είναι πολύ σημαντική», σημείωσε.
Παρεμβαίνοντας ο κος Λυμπεράκης , Π/Σ Καβάλας, εκπαιδευτικός και ο ίδιος ανέφερε: «Δεν κλείνουν τα τμήματα καθώς απαιτείται το 50 συν ένα των μαθητών», σημειώνοντας πως υπάρχει «μεγάλη οξύτητα και καθόλου ενσυναίσθηση», από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.
Νωρίτερα ο Χρήστος Τρέλλης, επερωτών Π/Σ αναρωτήθηκε: «Πολλά τμήματα λειτουργούν με πάνω από 20 παιδιά και φθάνουν έως 55 πώς να ανταποκριθούν οι εκπαιδευτικοί στις ανάγκες;», με τον κο Βενετίδη να υποστηρίζει: “Ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας 166 τμήματα να συγχωνευθούν, συγχωνεύθηκαν μόνο 36 σε ακραίες περιπτώσεις”, προτρέποντας να «κατανοήσουν όλοι ότι πραγματικά είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος».

Μαρία Νικολάου

ertnews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button