Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης στους οικισμούς Εράσμιο και Μάγγανα του Δήμου Τοπείρου

Υπογράφηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου και του αναδόχου του έργου για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Εράσμιο και Μάγγανα του Δήμου Τοπείρου. Το έργο με προϋπολογισμό 1.900.000 ευρώ περίπου χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα με σκοπό την αντικατάσταση των παλαιωμένων αγωγών των εσωτερικών δικτύων διανομής πόσιμου νερού ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος, τα υδραυλικά χαρακτηριστικά λειτουργίας των δικτύων και η λειτουργικότητα και ευελιξία του δικτύου σε περιπτώσεις βλάβης ή απομόνωσης τμημάτων για συντήρηση.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου οι οικισμοί Εράσμιο και Μάγγανα θα διαθέτουν ένα σύγχρονο δίκτυο υδροδότησης με υλικά νέας τεχνολογίας που θα βελτιώσουν την ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος προς τους πολίτες. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα δημοπρατείται και το έργο για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Άβατο και Όλβιο. Η Δημοτική Αρχή μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποιεί παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 12.700.000 ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του πόσιμου ύδατος στην περιοχή μας με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button