Ο τοίχος είναι η εφημερίδα των φτωχών. Δεν θα μας φιμώσουν !

Με απόφαση των   υποταγμένων παρατάξεων στις πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ, απαγορεύεται η πολιτική αφισοκόλληση στην Ξάνθη.

Με απόφαση των   υποταγμένων παρατάξεων στις πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ, απαγορεύεται η πολιτική αφισοκόλληση στην Ξάνθη.

Η αντιδημοκρατική απόφαση έχει ως σκοπό την φίμωση πολιτικών συλλογικοτήτων που παλεύουν για να ανατραπεί η άθλια κατάσταση  που έχουν φέρει στους εργαζόμενους και την νεολαία. Για την άθλια κατάσταση οι κύριοι αυτοί και οι παρατάξεις τους έχουν μεγάλη ευθύνη. Με τέτοιες αποφάσεις προσπαθούν να την κρύψουν και να κάνουν ανενόχλητοι την προεκλογική τους καμπάνια! Απορρίπτουν την ισότιμη προβολή των συνδυασμών, αφού θέλουν να προβάλλεται περισσότερο αυτός που είναι πιο δικτυωμένος,  με κυβερνητικά Μ.Μ.Ε και τοπικούς καρχαρίες.

Ο ρόλος και ο στόχος τους  είναι κομμένος και ραμμένος στις μνημονικές επιταγές. Δεν είδαμε κανέναν από αυτούς να καταγγέλλει το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ , να βγάζει αποφάσεις ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα . Δεν κατήγγειλαν ποτέ το ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ και τις μειώσεις μισθών , την τεράστια κρατική επιχορήγηση στην ΑΛΟΥΜΙΛ και μετά από λίγους μήνες το κλείσιμό της, τους μισθούς των 400 ευρώ  και ένα σωρό άλλα παραδείγματα.

 Προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν κάνει έργο, ίσως και ότι έχουν αντισταθεί ή  και ότι ακόμα διαφωνούν με την πολιτική που ακολουθείται, ωστόσο μόλις τους τραβήξει το αυτί η κεντρική εξουσία και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (της οποίας παιδιά είναι) , θα απολύσουν εργαζόμενους στον δήμο , θα κλείσουν παιδικούς σταθμούς , θα ιδιωτικοποιήσουν το νερό, τις παραλίες , θα συναινέσουν σε υπολειτουργία του Νοσοκομείου…. Μήπως όλα αυτά δεν έχουν ξεκινήσει να συμβαίνουν;

Είναι τυχαίο ότι υπογράφουν στην περιφέρεια κονδύλια για  μελέτεςσχετικά με το πώς η ΑΜΘ θα μετατραπεί σε Ειδική Οικονομική Ζώνη ;  Δηλαδή περιοχή με μισθούς… ανταγωνιστικούς με τις γείτονες χώρες (ας αναρωτηθούμε τι σημαίνει αυτό), με φοροασυλία σε αυτούς που «επενδύουν» ,  με φυλακές μεταναστών και «κινεζοποίηση».

 Οι παρατάξεις αυτές και ότι εκπροσωπούν  δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο τόπο. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η αντικαπιταλιστική αριστερά  δεν θα το περάσουν στα ψιλά. Όπως δεν υπάκουσαν στις απαγορεύσεις των «συναθροίσεων» ενάντια στην Ε.Ε , την Ελληνική προεδρία και την σύνοδο του Εκοφίν . Θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα , τις εργατικές και αγροτικές κατακτήσεις. Η αφισοκόλληση  δεν είναι ρύπος , είναι πολιτικό μήνυμα . Οι συγκεκριμένες παρατάξεις με αυτό τον τρόπο  νομιμοποιούν παρακρατικούς μηχανισμούς  και άλλες εποχές  τις οποίες το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τσακίσει. Μετά από  αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους μας , δήλωσαν : ότι «ανεβαίνει» θα «κατεβαίνει» αμέσως, επιβαρύνοντας τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Στο παρελθόν πολλές φορές μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-ανταρσία στην αμθ και μέλη άλλων ριζοσπαστικών συλλογικοτήτων ,έχουν δεχθεί «ενοχλήσεις» απ την αστυνομία με κορυφαία την σύλληψη και τη δίωξη μέλους μας μόλις μερικές εβδομάδες πριν. Καλούμε το λαό της περιφέρειας , να τους καταδικάσει και να τους «μαυρίσει», να διαλέξει έναν άλλο δρόμο χωρίς χρέος-Ε.Ε-μνημόνια .Το πρόβλημα της κοινωνίας δεν είναι οι αφίσες , το πρόβλημα είναι αυτά που έχουν φέρει ,αυτοί που κυβερνούν  τόσα χρόνια .

Σχετικά Άρθρα

Back to top button