Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ

Καθημερινό φαινόμενο στο νοσοκομείο Ξάνθης αποτελεί η νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό, εκτός ΜΕΘ (χθες ήταν 4)! Όπως γνωρίζουν όλοι, πλην του κ. Μητσοτάκη, η πιθανότητα θανάτου (σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σε έγκριτο διεθνές ιατρικό περιοδικό) σε αυτή την περίπτωση είναι 99%!!!

Δυστυχώς δεν αρκεί,ούτε η απλή σύνδεση του ασθενούς στον αναπνευστήρα και στα μόνιτορ, ούτε η υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών της κλινικής covid στο νοσοκομείο μας.

Συχνά οι μη εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές αδυνατούν να καταλάβουν τις ενδείξεις των οργάνων.

Χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση για τη ρύθμιση του αναπνευστήρα. Γι΄αυτό ακριβώς η νομοθεσία για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει θεσπίσει ειδικούς κανόνες: για 6 ασθενείς χρειάζονται 4 γιατροί, 5 νοσηλευτές και 2 φυσικοθεραπευτές.

Η δε ειδικότητα του εντατικολόγου απαιτεί 2 χρόνια εκπαίδευση (7 μαζί με την βασική εκπαίδευση παθολόγου, αναισθησιολόγου, πνευμονολόγου ή χειρουργού) και τουλάχιστον 6μηνη για τους νοσηλευτές μετά τη λήψη πτυχίου.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, παρά την ύπαρξη 2 εντατικολόγων και ενός έμπειρου γιατρού που έχει θητεύσει σε αυτή, παραμένει κλειστή, γιατί κυβέρνηση και διοίκηση επιμένουν εδώ και 2 χρόνια να μην προσλαμβάνουν το αναγκαίο προσωπικό.

Και φυσικά δεν είναι πεταμένα λεφτά όπως ισχυρίζεται ο υπουργός της ΝΔ κ. Γεραπετρίτης.

Πεταμένα λεφτά η ενίσχυση των νοσοκομείων μας με το αναγκαίο προσωπικό που θα έσωζαν πολλές ανθρώπινες ζωές;

Ήρθε η ώρα,αυτή η κυβέρνηση είτε να αναλάβει τις ευθύνες της είτε να σηκωθεί να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Καθημερινά «σπάμε» κάθε ρεκόρ νεκρών συμπολιτών μας. Φτάνει.

Γραφείο Τύπου

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button