Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ FRANCHISE ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Όμιλος Mpimpas Group Investing τολμά και καινοτομεί στον πρωτογενή τομέα κάνοντας πράξη ρηξικέλευθες επενδυτικές ιδέες με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Όμιλος Mpimpas Group Investing τολμά και καινοτομεί στον πρωτογενή τομέα κάνοντας πράξη ρηξικέλευθες επενδυτικές ιδέες με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ξεκινήσαμε και προχωράμε με γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης το FRANCHISE ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ,δημιουργώντας υπερσύγχρονες μονάδες μανιταριών pleurotus, Portobello κλπ, σε κάθε είδους έκταση ανά την επικράτεια. Η επιστημονική ομάδα του Ομίλου έχει κατορθώσει έπειτα από μακροχρόνια μελέτη, μόλις σε ένα στρέμμα γης, να παράγονται 60 τόνοι προϊόντος με εγγυημένη απόδοση 40.000 ευρώ κατ’ έτος.   

 

Στο παραπάνω πλαίσιο έχουμε σε εξέλιξη δυο καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του κάθε επενδυτή ξεχωριστά, ανάλογα πάντα με την διάθεσή του για  συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία αλλά και την απόδοση. Σε κάθε περίπτωση, κύριο μέλημα μας είναι τόσο η ταχύτητα απόσβεσης όσο και η άμεση απόδοση κεφαλαίου.

 

Η πρώτη μορφή επένδυσης, αφορά σε Συμμετοχική Μονάδα παραγωγής μανιταριών pleurotus στην περιφέρεια της Αχαΐας, στην οποία θα καλλιεργηθούν 100 στρέμματα μανιταριών σε θαλάμους συγκεκριμένων προδιαγραφών, υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης. Στην ίδια περιοχή θα δημιουργηθεί καθετοποιημένη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης (φρέσκο, καταψυγμένο, σε κονσέρβα και σκόνη) των μανιταριών αξιοποιώντας τόσο την παραγωγή του Ομίλου όσο και τις παραγωγές των αυτόνομων μονάδων της ευρύτερης περιοχής της Νοτίου Ελλάδας. Η συμμετοχή στο παραπάνω project έχει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας ασφαλούς επένδυσης με εγγυημένο τόσο το αρχικό κεφάλαιο όσο και το κέρδος κατ΄ έτος ανάλογα με το ποσό συμμετοχής.

 

Η δεύτερη, εξίσου επικερδής πρόταση του ομίλου, αφορά στην δημιουργία αυτόνομης μονάδας καλλιέργειας μανιταριών, αξιοποιώντας μ’ αυτόν τον τρόπο μικρές ιδιόκτητες ή μισθωμένες εκτάσεις, ανά την επικράτεια, τουλάχιστον ενός στρέμματος. Με δεδομένη την ύπαρξη χιλιάδων αγροτεμάχιων στην χώρα μας, δημιουργούμε αυτόνομη ιδιόκτητη μονάδα με την μέθοδο Franchise Farming, η οποία αποφέρει άμεσα και διαρκή κέρδη στον υποψήφιο επενδυτή. Εδώ οι επενδυτές δεν εμπλέκονται στα στάδια επιλογής έκτασης, σύστασης της εταιρείας, αδειοδοτήσεων, επιδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων, καθώς τις ενέργειες αυτές τις επιμελείται ειδικό επιστημονικό προσωπικό του Ομίλου. Μάλιστα παρέχουμε κατάλληλη εκπαίδευση για την υποστήριξη του επενδυτικού σχεδίου αλλά και εξασφάλιση προώθησης του παραγόμενου προϊόντος στις ελληνικές και ξένες αγορές. Επί της ουσίας, πληρούμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε κάθε επενδυτή και να του παραδώσουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση  ΄΄με το κλειδί στο χέρι’’ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος MPIMPAS Group Investing έχει εξασφαλίσει την απορρόφηση του παραγόμενου προϊόντος, με δεδομένο ότι η ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση του, τόσο από την εγχώρια όσο και από την διεθνή αγορά, το καθιστούν επιτυχημένο εξαγώγιμο προϊόν, το οποίο μπορεί να καταστήσει την χώρα μας, ως την κορυφαία εξαγωγική χώρα της Ευρώπης. Έχουμε ήδη προβεί σε διαπραγματεύσεις για την σύναψη συνεργασιών εξαγωγής με Βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες οι κλιματολογικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την καλλιέργεια μολονότι η ζήτηση παραμένει υψηλή. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε θέσει τις βάσεις, έτσι ώστε τα μανιτάρια να αποτελέσουν το σημαντικότερο παραγόμενο εθνικό προϊόν και η Ελλάδα να καταστεί η πρώτη εξαγωγική χώρα.

 

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η εγχώρια παραγωγή υπολείπεται σημαντικά της κατανάλωσης, παρά το γεγονός ότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την καλλιέργειά τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να εισάγει κάθε χρόνο χιλιάδες τόνους μανιταριών. Το ΄χάσμα΄ μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης αγγίζει τους 8.000 τόνους ετησίως. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση μανιταριών αγγίζει τους 11.000 τόνους ετησίως τη στιγμή που η εγχώρια παραγωγή δεν ξεπερνά τους 3.000 τόνους. Η παραγωγή των ελληνικών μονάδων δεν επαρκεί για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση με συνέπεια την εισαγωγή 7.000 – 9.000 τόνων μανιταριών σε διάφορους τύπους επεξεργασίας και συσκευασίας.

 

Είναι σημαντικό να επισημανθεί, ότι ο Όμιλος MPIMPAS Group Investing εγγυάται κάθε επένδυση και εξασφαλίζει όλους τους επενδυτές, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθούν.

 

 

   

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Λεωφ. Μαραθώνος 68-70

153 51Παλλήνη

Website: omilos-mpimpas.gr

E-mail:enosi.efe@gmail.com

Tηλ.: 210 6033934,-150, 6945 986878

Σχετικά Άρθρα

Back to top button