«Βάζουμε βάσεις στην Ξάνθη»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ υποστήριξε πως η Ξάνθη δεν είχε ως στόχο τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτήριου αλλά το να βάλει βάσεις για το μέλλον της ομάδας.

 

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και τόνισε πως στην Ξάνθη ο στόχος αρχικά ήταν να υπάρξει ελληνοποίηση του ρόστερ και να μπουν βάσεις για μια πιο ανταγωνιστική ομάδα στο μέ

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ υποστήριξε πως η Ξάνθη δεν είχε ως στόχο τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτήριου αλλά το να βάλει βάσεις για το μέλλον της ομάδας.

 

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και τόνισε πως στην Ξάνθη ο στόχος αρχικά ήταν να υπάρξει ελληνοποίηση του ρόστερ και να μπουν βάσεις για μια πιο ανταγωνιστική ομάδα στο μέλλον, ωστόσο υποστήριξε πως αν η ομάδα των Ακριτών καταφέρουν να φτάσουν στο σημείο να διεκδικήσουν μια μεγάλη διάκριση δεν θα κάνουν πίσω και θα την κυνηγήσουν ως το τέλος.

«Εμείς τέτοια προβλήματα στην ομάδα μας δεν έχουμε. Πάντως οτιδήποτε κάνουμε είναι δύσκολο, ειδικά στις μέρες μας», είπε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης για το αν έχει προστριβές, λόγω θέσης, με τον προπονητή της ομάδας.

Όσο για τον σχεδιασμό της ομάδας, ανέφερε: «Όταν το καλοκαίρι σχεδιάσαμε την ομάδα προχωρήσαμε προς την ελληνοποίηση και στο πιο νεανικό ρόστερ. Θέλαμε φέτος να βάλουμε τις βάσεις και του χρόνου να διεκδικήσουμε πράγματα όμως από τη στιγμή που υπάρχουν τα αποτελέσματα δεν μπορούμε παρά να είμαστε χαρούμενοι».

Για το αν υπάρχει ο στόχος της Ευρώπης, σχολίασε: «Δεν είχαμε αυτό το στόχο το καλοκαίρι. Είχαμε στόχο να βάλουμε τις βάσεις για μια καινούρια ομάδα που θα γίνει ανταγωνιστική και θα φέρει τη Ξάνθη σε θέση να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα. Έχουμε νέα παιδιά και δεν θέλουμε να βάζουμε τέτοιους στόχους. Φυσικά δεν θα κάνουμε πίσω αν βρεθούμε σε θέση να διεκδικούμε κάτι τέτοιο, όμως δεν είναι αυτός ο στόχος μας».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πέρασε ένα μεγάλο διάστημα που μας είχε παρασύρει αυτό το κλίμα με τους ξένους. Εγώ όταν έπαιζα είχαμε στα αποδυτήρια πάρα πολλούς ξένους κι αυτό δεν νομίζω πως ήταν στη σωστή κατεύθυνση και στον τρόπο που έχει μάθει να λειτουργεί η Ξάνθη όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε τις υποδομές κι αυτό το πράγματα η Ξάνθη πρέπει να το εκμεταλλεύεται 100%. Στις μικρότερες Εθνικές ήδη έχουμε πολλά παιδιά και θα έρθει η ώρα που θα κληθούν και στην πρώτη ομάδα κάποια παιδιά. Έχουμε έναν κορμό ξένων και θέλουμε μελλοντικά να αποτελείται η ομάδα κατά τα 2/3 από Έλληνες και παίκτες από τις ακαδημίες».

Σε ερώτηση για το πώς αποκτήθηκε ο Βλαχοδήμος, απάντησε: «Τον είχαμε δει με την Εθνική, τον βάλαμε στο στόχαστρο και ο Κώστας Κωνσταντινίδης ολοκλήρωσε τη μεταγραφή. Δεν είναι όμως μόνο ο Βλαχοδήμος, που σίγουρα επηρεάζει και τον βλέπω ο κόσμος με τις ωραίες ενέργειες, είναι πολλά παιδιά που έχουν μπει στην ενδεκάδα και έρχονται από τις υποδομές και είναι Έλληνες»

Για το γεγονός ότι η Ξάνθη συνήθως δεν δείχνει εμπιστοσύνη στους προπονητές, ανέφερε: «Στόχος μας είναι να αλλάξει αυτό. Δεν μπορούμε να έχουμε επιτυχίες αν αλλάζουμε συνέχεια προπονητές. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιλέχθηκε γιατί τον ξέρουμε σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Για το πώς πρέπει να δουλέψει η ομάδα, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Ουζουνίδη είτε έρχονται τα αποτελέσματα, είτε όχι. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο για την ομάδα και είμαστε σε καλό δρόμο»

Για το τι θεωρεί υπέρβαση για την Ξάνθη, ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή η υπέρβαση είναι να είναι υγιής η ομάδα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και να μην έχουμε τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες γύρω μας. Αυτή είναι η υπέρβαση της Ξάνθης όλα αυτά τα χρόνια και είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που έχουμε την ηρεμία μας για να σχεδιάσουμε την ομάδα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος και για την ομάδα και για την περιοχή εδώ, ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα».

Για τη σχέση του με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και αν θέλει να γίνει προπονητής, τόνισε: «Προσπαθώ να αποφύγω αυτά τα πράγματα. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον προπονητή, συζητάμε πολλές ώρες για το ποδόσφαιρο, αυτός από τη θέση του κι εγώ από τη δική μου, αλλά τέτοιες βλέψεις δεν έχω. Οι προπονητές μπορούν… να κοιμούνται ήσυχοι»!

Τέλος, για τον Χρήστο Πανόπουλο υπογράμμισε: «Είναι το «Α και το Ω» για την Ξάνθη. Έχει αναμορφώσει και την ομάδα και την πόλη. Η παρουσία του σε προσωπικό επίπεδο έχει αλλάξει την ιστορία της ομάδας και της πόλης. Μακάρι να είναι για πολλά χρόνια ακόμα στην ομάδα και να βοηθήσει με τον τρόπο που το κάνει».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button